Aproape 30 de sancțiuni aplicate comercianților din Piața Badea Cârțan

 

Piața Badea Cârțan, verificată de polițiștii locali!Poliția Locală Timișoara a demarat în această perioadă ample acțiuni de verificare a activităților din piețele agro-alimentare din Timișoara.

Prima vizată a fost Piața Badea Cârțan unde, în aceste zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială și Biroului Poliția Piețelor au efectuat controale la comercianții de diverse produse și la producătorii de legume și fructe. Astfel, în urma acțiunii au fost aplicate un număr de 27 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9600 lei, cele mai multe dintre acestea comercianților care nu aveau afișate date de identificare, au comercializat produse în alte locuri decât cele stabilite, nu au păstrat curățenia sau au utilizat mijloace de cântărire neverificate metrologic, conform HCL 334/2002, sau nu aveau etichetate produsele referitor la proveniența mărfii, conform HCL 186/2014.

 badea cartan

A fost aplicată și o sancțiune în valoare de 5000 lei conform Legii 12/1990 cu confiscarea a 270 kg marfă – cartofi, unui comerciant care nu avea acte pe marfa expusă spre vânzare. Acțiunile vor continua și în perioada următoare atât în piața deja verificată cât și în celelalte piețe din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here