Pietonii și bicicliștii au interzis pe sub Pasajul Michelangelo. Ce au pațit trei biciclisti în weekend

Polițiștii locali au aplicat în acest week-end un număr de cinci sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002, în cazul a trei conducători de biciclete și doi pietoni care au circulat prin Pasajul Michelangelo, deși acest lucru este interzis. Valoarea sancțiunilor se ridică la 1500 lei.

Cei în cauză au fost sancționați la sesizarea polițiștilor locali din cadrul Biroului Monitorizare Video, care i-au observat cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate la pasaj. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că potrivit OUG 195/2002 este interzisă circulația participanților la trafic pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul. De asemenea, în ceea ce privește conducătorii de vehicule pe două roți, aceștia sunt obligați să circule pe pistele semnalizate ca atare, în zonă fiind amenajate piste de biciclete în exteriorul pasajului.

Poliția Locală Timișoara face aceste precizări pentru a preveni implicarea pietonilor și a bicicliștilor în accidente rutiere, deoarece există riscul să fie acroșați de autovehiculele care circulă pe sub pasaj și care, din cauza vitezei și a vizibilității reduse, le pot pune în pericol integritatea corporală și chiar viața. Atragem așadar atenția pietonilor și bicicliștilor să respecte legislația în acest sens. În ultimele luni peste 50 de pietoni și bicicliști au fost depistați și sancționați în zona respectivă încălcând prevederilor OUG 195/2002.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here