Arde o pădure din Caraș! Au fost chemați în sprijin pompieri din mai multe județe

Incendiul a izbucnit ieri, în jurul orei 15:00, în zona orașului Băile Herculane, în Parcul Național Domogled-Valea Cernei. La fața locului s-au deplasat de urgență 20 de pompieri miltari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Băile Herculane.

Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ un hectar la o plantație de pin negru de Banat și subarboret și exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1100 m, la 25 km distanță față de orașul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, și este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinație de 40 de grade.

În jurul orei 23:00, s-a dispus retragerea forțelor de la locul intervenției, dar s-a solicitat sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență limitrofe și Inspectoratului General de Aviație pentru reluarea misiunii în cursul zilei de astăzi.

”Pentru lichidarea și limitarea pagubelor, pe parcursul zilei de astăzi vor interveni 44 de pompieri militari din cadrul inspectoratului nostru, 48 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență Timiș, Gorj și Mehedinți, aproximativ 40 de angajați ai Ocolului Silvic și două elicoptere. De asemenea, au fost trimise în sprijin mijloace de intervenție – rucsaci pentru stingerea incendiilor de pădure din compunerea Containerului Multi Risc tip II, de la inspectoratele județene București-Ilfov, Arad, Hunedoara și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani”, spun reprezentanții ISU Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here