Atac dur al deputatului Alfred Simonis la adresa primarului Dominic Fritz, după ce Colterm a fost amenfată cu 20 de milioane de euro

Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis acuză actuala conducere a Primăriei Timișoarei, dar și fosta, pentru situația în care a ajuns societatea de termoficare Colterm! Compania din subordinea Consiliului Local, care asigură căldura și apa caldă pentru zeci de mii de timișoreni a a fost amendată de Administrarea Fondului pentru Mediu pentru neachiziționarea decertificate CO2! Amenda este una uriașă, de 20 de milioane de euro.

Iată mai jos mesajul deputatului, Alfred Simonis:

”Dezastrul unui oraș condus de dreapta 30 de ani!

PSD a avertizat, în repetate rânduri, că gaura neagră a orașului, Colterm, va arunca în faliment administrația publică locală și va priva Timișoara, pentru mulți ani de aici înainte, de investiții și de programe coerente de modernizare!

Astăzi, a fost primită oficial amenda de 20 de milioane de euro de la Administrarea Fondului pentru Mediu pentru neachiziționarea a 201.463 de certificate CO2! Se știa de această problemă de luni de zile, însa administrația Fritz a preferat să se joace de-a interzicerea hrănitului de porumbei, căței și pisici, decât să rezolve o problemă majoră care risca să lase un întreg municipiu fără căldură și apă caldă!

De asemenea, viceprimarul Ruben Lațcău – pe care dacă îl trezești la ora 3 dimineața îți răspunde la orice întrebare despre Colterm – este direct responsabil de neconvocarea AGA a Colterm, de 2 luni de zile, pentru a se găsi o soluție financiară pentru cumpărarea acestor certificate până în data de 31 aprilie!

De cealaltă parte, PNL a promis sprijin guvernamental pentru societatea de termoficare din Timișoara, care încă se lasă așteptat. Și PNL este direct vinovat de dezastrul de la Colterm, în condițiile în care, în cei opt ani de administrație liberală, această societate a fost transformată într-un fief liberal al furtului banului public și al căpușării totale de către persoane sau firme de casă.

A fost nevoie de demersul a doi consilieri locali din opoziție pentru întrunirea AGA, în al 12-lea ceas, în data de 27 mai!

PSD va solicita demisia CA și a întregii conduceri Colterm și demararea de investigații penale pentru stabilirea tuturor vinovaților din ultimii ani, care au prejudiciat bugetul Timișoarei cu sute de milioane de euro, indiferent de numele acestora și de funcțiile pe care le-au ocupat sau le ocupă la Colterm sau în administrația publică locală!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here