Atentat cu bomba intr-un restaurant din orasul german Ansbach: un mort si 12 raniti

0
248

O persoana a fost ucisa si alte 12 ranite, duminica seara, intr-o explozie produsa intr-un restaurant din oraselul bavarez Ansbach, in apropiere de Nuremberg, relateaza Reuters. Explozia a fost calificata de autoritatile germane drept atentat, iar autoritatile nu exclud motivatia islamista in acest caz. Trei dintre raniti sunt in stare grava, iar persoana care si-a pierdut viata in deflagratie este cea care avea asupra sa explozibilul si a provocat explozia. Autorul atacului este un cetatean sirian in varsta de 27 de ani, care ceruse azil in Germania. Din primele informatii, este vorba despre un barbat cu probleme psihice, care a fost internat, in trecut, intr-o clinica de psihiatrie si a incercat de mai multe ori sa se sinucida, scrie AFP.

Este al treilea act de extrema violenta in Germania in ultimele zile, dupa atacul de la mall-ul din Munchen si crima cu maceta din Reutlingen.

Ansbach este un mic oras cu 40 de mii de locuitori in Bavaria, la sud-vest de Nuremberg, iar in zona se afla si o baza a armatei SUA.

Atentatul din restaurant, de duminica seara, este al treilea incident grav petrecut in Germania in decurs de doar trei zile.

Vineri seara, David Ali Sonboly, un tanar iraniano-german in varsta de 18 ani, a deschis focul intr-un centru comercial din centrul orasului Munchen, ucigand 9 oameni si ranind alti 35. El s-a sinucis imediat dupa atac.

Duminica, un refugiat sirian in varsta de 21 de ani a omorat o femeie cu o maceta si a ranit alte doua persoane, in orasul Reutlingen din sudul Germaniei, inainte de a fi imobilizat si arestat.

(sursa: hotnews.ro)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here