Atenție, timișeni! Protejați-vă instalațiile de apă în anotimpul rece

Aquatim atenționează timișenii, odată cu apropierea anotimpului rece. Clienților li se recomandă să-și protejeze instalațiile de apă pentru a evita neplăcerile ulterioare ce pot fi majore și chiar pot duce la întreruperi în furnizarea continuă a apei.

Vă recomandăm ca toate instalațiile de apă expuse frigului, cum ar fi cele montate în aer liber sau în spații neîncălzite (poduri, subsoluri, garaje etc) să fie scoase din funcțiune și golite de apă înainte de venirea vremii reci, respectiv să fie protejate la îngheț”, transmit reprezentanții Aquatim.

Pentru a rezista iarna afară, conductele de apă au nevoie de un strat protector termic. Astfel de echipamente speciale pentru îmbrăcat conductele se găsesc în magazinele de bricolaj sau pe piața construcțiilor și sunt, de regulă, tuburi din materiale termoizolante, care se montează cu ușurință pe acestea. Este esențial ca toate îmbinările unei instalații – coturi, teuri etc. – să fie protejate corespunzător, pentru că orice mică scăpare de apă, apărută la temperaturi negative, poate îngheța în mai puțin de o oră și bloca întreaga instalație. Mai mult, ca urmare a creșterii volumului apei prin înghețare, un astfel de incident poate genera spargerea instalației.

Tot în ideea pregătirii complete pentru perioadele geroase, specialiștii recomandă verificarea instalațiilor din curte și din casă și repararea robineților care picură. Un punct important pe lista de verificări sunt căminele de apometru, unde se recomandă curățarea capacelor, a interiorului căminelor și verificarea robineților din cămin, concomitent cu protecția termică a ansamblului de măsură din cămin.

Aquatim reamintește clienților că sunt răspunzători de protejarea contoarelor montate pe proprietatea lor și că vor suporta cheltuielile aferente, în cazul în care contorul s-a spart sau s-a defectat din cauza protecției necorespunzătoare la îngheț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here