Atenție timișoreni unde și cum aruncați gunoiul! Riscați amenzi

0
44

Polițiștii locali continuă verificările pe linia precolectării selective a deșeurilor, în Timișoara.

Ca urmare a unor sesizări referitoare la formarea de rampe clandestine de deșeuri pe str. Martir Marius Ciopec, polițiștii locali au făcut verificări și au aplicate patru sancțiuni contravenționale pentru lipsă contract cu societatea de salubrizare, nerespectarea prevederilor referitoare la colectarea duală și căutare în pubelele de deșeuri, gunoiul fiind împrăștiat în jurul acestora.

Lipsa contractelor cu societatea de salubrizare Retim poate contribui la formarea de rampe clandestine de deșeuri pe domeniu public. De asemenea, alte 8 asociații de proprietari de pe aceeași stradă au fost invitate la sediul Poliției Locale pentru a le fi întocmite procese verbale de constatare a contravenției deoarece nu au asigurat colectarea selectivă a deșeurilor sau nu dețin contracte cu societatea de salubrizare, aspecte prevăzute de HCL 371/2007 modificată”, spun reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

În ultima perioadă au mai fost aplicate 7 sancțiuni de câte 1.000 lei la tot atâtea asociații care nu au respectat prevederile legale, deși au fost înștiințate cu privire la conținutul hotărârii de consiliu local.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, toți utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligați să asigure precolectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deșeuri, iar persoanele fizice și juridice sunt obligate să încheie contracte de salubrizare, pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, sancțiunile ajungând și până la 2.500 lei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here