Studenții Universității Politehnica din Timișoara se implică în mod practic în susținerea jurnalismului de calitate! Astfel, un grup de opt studenți voluntari, majoritatea de la Facultatea de Științe ale Comunicării, vor lua parte la proiectul ReStart pentru un jurnalism de calitate, care va fi lansat miercuri.

Tinerii jurnaliști vor realiza, timp de un an, știri, reportaje, interviuri și alte materiale de presă, pe diverse tematici.

„Proiectul ReStart pentru un jurnalism de calitate a fost lansat  anul trecut, în data 3 mai 2016, de către SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, fiind inspirat de conceptul The Ethical Journalism Initiative, promovat de Federația Internațională a Jurnaliștilor. Proiectul se adresează studenților din universitățile românești care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate”, explică Daniel Ciurel, coordonator în cadrul proiectului.

ReStart urmărește ca studenții să intre în contact cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activități redacționale, prin redactarea de știri sau realizarea de fotografii ori materiale video.

Studenții selectați să participe la proiect au primit legitimații de voluntari AGERPRES -MediaSind-Bursa, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video, vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor naționali, pe site-urile universităților participante și vor fi promovate în presă. De asemenea, cele mai bune materiale jurnalistice vor fi premiate.

Până în prezent, alături de ANP AGERPRES, au semnat acorduri de parteneriat cu SRJ MediaSind, universități din Arad, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Timișoara, precum și din Republica Moldova.

Articolul precedentAtenție timișoreni unde și cum aruncați gunoiul! Riscați amenzi
Articolul următorLa Universitatea Politehnica se caută SOLUȚII pentru adaptarea la schimbările climatice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.