Atenţionare de călătorie în Grecia. Blocaje rutiere instituite de fermierii greci

0
29

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că blocajele fermierilor eleni continua. Este vorba despre Vama Evzones, prin blocarea intersecției Indomeni, situată la 200 metri de frontieră, precum și a tuturor drumurilor ocolitoare care duc spre punctul de frontieră;Vama Krystallopigi (frontiera cu Albania), pentru 24 ore, dar nu s-a stabilit data exactă; Intersecția Nikea, DN Atena – Salonic, în intervalul orar 16:00 – 18:00;Valea Tempe, DN Atena – Salonic, începând cu data de 06.02.2017; Intersecția Argyropouli, DN Larissa – Kozani, în intervalul orar 18:00 – 21:00; Intersecția Kefalovriso, DN Antirrio – Ioannina, în intervalul orar 19:00 – 21:00.

Totodată, Intersecția Prasina Fanaria, pe drumul de acces spre aeroportul Makedonia din Salonic, cu mențiunea că deplasarea spre aeroport se face pe drumuri ocolitoare; Zona Egio, DN Patra – Corint, în intervalul orar 18:30-21:30; Intersecția Rachoula, DN Larisa – Tricala; Intersecția Kouloura, aflată la Egnatia Odos, pe DN Salonic – Veria.

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena: +30 6980 833 448.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilorde internet www.atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here