Deputatul Cornel Sămărtinean: “PSD minte și sfidează din nou municipiul Timișoara și județul Timiș”

Deputatul de Timiș, Cornel Sămărtinean e foc și pară pe Guvernul Grindeanu. În cadrul ședintei de plen care prevedea alocarea bugetului de stat, două amendamente depuse de Cornel Sămărtinean au fost respinse.

În plus, deputatul atrage atenția că, în proiectul de buget pe anul 2017, premierul bănățean Sorin Grindeanu este mai “atașat” de Teleorman decât de Timiș. “ În raportul comun asupra proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 adoptat de comisiile de buget reunite din Senat și Camera Deputaților, în anexa amendamentelor respinse, publicat pe 6 februarie 2017 pe site-ul Camerei Deputaților în cazul amendamentului depus de mine referitor la alocarea sumei de 270000 mii lei pentru demararea procedurilor de finanțare și execuție a lucrărilor de finalizare a șoselei de centură, varianta de ocolire sud a municipiului Timișoara, motivația respingerii este următoarea, citez: << prin vot membrii celor două comisii au considerat că adoptarea acestui amendament nu se justifică, întrucît sursa de finanțare precizată de inițiatorul amendamentului  nu se justifică. Mai mult, se continuă a se afirma că ,citez: „responsabilitatea stabilirii priorităților în realizarea obiectivelor de investiții și repartizarea fondurilor revine ordonatorului principal de credite potrivit Legii 500/2002 privind finanțele publice>>. Precizez faptul că am solicitat ca sursa de finanțare pentru acest obiectiv să fie din bugetul alocat C.N.A.I.R, instituție aflată în subordinea Ministerului Transporturilor”.

Un alt  amendament depus de deputatul PMP Cornel Sămărtinean referitor la alocarea sumei de 1000 mii lei pentru finalizarea lucrărilor de construcție la noul corp de clădire al Spitalului de copii „Louis Țurcanu” a fost respins. Potrivit acestuia, “<<nu este prevăzută concret sursa de finanțare și nici poziția la care se dorește alocarea sumei>>. Menționez că în acest caz am solicitat ca sursa de finațare pentru acest obiectiv să fie alocată de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătății”, spune Cornel Sămărtinean.

Ambele  motivări de respingere ale acestor două amendamente, obiective prioritare pentru Timișoara și pentru județul Timiș vin în contradicție cu declarația în exclusivitate pentru deBanat.ro a Primului Ministru Sorin Grindeanu din  data de 25 ianuarie 2017, din care citez: << Centura Timișoarei are prevăzuți bani în bugetul CNAIR, iar pentru construcția noului corp al spitalului de copii vor fi alocați, de la bugetul de stat, 10 milioane de lei. Chiar dacă nu are filă separată în bugetul Ministerului Transporturilor, Centura de Sud a Timișoarei va primi totuși în 2017. Această șosea are o sumă prevăzută în bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere>>”.

Având în vedere motivația respingerii acestor amendamente de către comisiile reunite de specialitate din Senat și Camera Deputaților  constat că și în acest mandat PSD continuă să mintă și să sfideze locuitorii municipiului Timișoara și ai județul Timiș, deoarece PSD a făcut din minciună o politică de  guvernare, o politică de stat”, explică deputatul PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here