Atenţionare de călătorie în Grecia. Blocajele rutiere instituite de fermierii greci

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că fermierii greci au anunțat instituirea unor blocaje rutiere. Este vorba despre intersecția Nikea, DN Atena – Salonic, pe perioadă nedeterminată. Circulația tuturor vehiculelor se desfășoară pe rute ocolitoare; Ionia Odos, în intersecția Agios Dimitrios din Arta, pe perioadă nedeterminată; în zona Egio, DN Patra – Corint, zilnic, în intervalul orar 17:00 – 20:00; localitatea Latifi – Amaliadas, DN Patra – Pyrgos, începând cu data de 27 ianuarie 2017, din două în două zile, în intervalul orar 11:00 – 13:00;DN Ioannina – Antirrio, zilnic, în intervalul orar 19:00 – 21:00;Intersecția Sidirokastro, DN Serres – Salonic.

Sâmbătă, 28 ianuarie, vor fi blocate staţiile de taxare din Malgara, provincia Macedonia Centrală. Cetățenii români, afectați de situația din atenționare, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena: +306980833448.

 Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here