Atenţionare de călătorie Grecia – Greva naţională

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că Administrația Supremă a Funcționarilor Publici și Confederația Generală a Lucrătorilor Greci au anunțat organizarea unei greve naționale, de 48 ore, începând de vineri, 6 mai, până sâmbătă, 7 mai 2016, inclusiv.

De asemenea, și-au mai anunțat participarea la grevă Organizația Feroviară Elenă, care va întrerupe activitatea pe o perioadă de 3 zile, începând de vineri, 6 mai, până duminică, 8 mai, inclusiv, și Organizația Sindicală a Întreprinderii de Electricitate (DEI), care va protesta 48 de ore, începând cu noaptea de sâmbătă, 7 mai, până duminică, 8 mai 2016.

Pe cale de consecinţă, şi Federația Navală Panelenă va prelungi greva, de la 24 ore (cum se anunțase iniţial) la 4 zile, începând de astăzi, vineri, 6 mai 2016, până marți, 10 mai 2016, perioadă în care toate vapoarele vor rămâne ancorate în porturi.

Privind transportul public, autobuzele și troleibuzele din capitala Atena nu vor circula pe o durată de 48 de ore, începând de astăzi, 6 mai, până sâmbătă, 7 mai, iar duminică, 8 mai 2016, vor circula numai în intervalul orar 9:00 – 21:00; tramvaiul, metroul și trenul electric nu vor circula 48 de ore, începând de astăzi, 6 mai, până sâmbătă, 7 mai, inclusiv.

Serviciul de ambulanță va asigura asistența de urgență. Până în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian şi personalului navigant nu s-au raliat protestului.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here