Atenţionare de călătorie în Italia. Cod portocaliu de ploi abundente

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Italiei că a fost emis un nou avertisment cu privire la înrăutățirea condițiilor meteorologice în diferite zone ale țării, începând cu 13 ianuarie, cu precipitații, inclusiv sub formă de ninsoare și vânt puternic.

Serviciul de Protecție Civilă din cadrul guvernului a emis cod portocaliu de ploi abundente pentru centrul regiunii Umbria, precum și cod galben pentru restul regiunii și pentru Marche, Abruzzo, Lazio, Campania, Basilicata, Molise, Puglia și partea vestică a regiunii Calabria.

Conform avertismentului, zone extinse din Italia meridională, dar și regiunile Lombardia și Piemonte, vor fi afectate de vânturi puternice acompaniate de precipitații intense și pe alocuri de furtuni. Începând cu după-amiaza zilei de 13 ianuarie 2017, se pot înregistra precipitații sub formă de ninsoare la altitudini de peste 500 de metri, în regiunile Toscana, Lazio, Umbria, Abruzzo și Molise.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, reiterăm recomandarea de a accesa site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/. De asemenea, informații cu privire la condițiile meteorologice și condițiile de călătorie sunt disponibile pe site-ul Serviciului de Protecție Civilă, la adresa www.protezionecivile.gov.it.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: (0039) 06 835 233 58; (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Roma: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/IT-Italia.html și www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

(Foto: dailymail)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here