Au fost aleși consilierii locali și viceprimarii Timișoarei

0
281

Au fost aleși consilierii locali și viceprimarii Timișoarei! Ședința de constituire a noului Consiliu Local a avut loc în această dimineață în sala de consiliu.

Partidul Național Liberal – Filiala Timiș și Uniunea Democrată Maghiară din România – Filiala Timiș au convenit încheierea unei alianțe politico-administrative. Partidul Național Liberal, filiala Timiș, anunță că aleșii locali ai celor două partide – 12 de la PNL și 2 de la UDMR – vor funcționa în unitate, constituind majoritatea decizională a consiliului.Reamintim, PNL a obținut cei mai mulți consilieri-12, PSD- 9 consilieri, UDMR -2, PMP -2, ALDE – 1 și Adrian Orza, consilier independent.

Marius Craina și Florin Bîrsășteanu aleși pe listele PSD pentru Consiliul Local Timișoara au renunțat la funcții, posturile nefiind compatibile şi cu funcţiile de consilier local. Locul lor a fost luat de Lucian Taropa și Ioan Szatmari.

Ilare Bordeașu de la ALDE a fost dezamăgit de modalitatea de organizare a votului. Acesta și-a criticat colegii care au ieșit din cabină cu buletinele de vot la vedere, pentru a se vedea pe cine au pus ștampila. ”E inadmisibil să ieși cu hârtia afară să se vadă ce s-a votat. Asta înseamnă că s-a pierdut încrederea unul în altul. Îmi este rușine. E prima mea întâlnire, am venit cu gânduri curate și văd că nu există democrație”, a replicat Ilare Bordeașu.

Cele două posturi de viceprimar al Municipiului Timișoara au revenit unul PNL, celălalt UDMR, persoanele agreate de părți pentru ocuparea lor fiind Dan Diaconu (PNL), respectiv Imre Farkas (UDMR). Timișoara are, în premieră, un viceprimar de la UDMR. Din cele 27 de voturi exprimate, 27 au fost valabile.  și Dan Diaconu au primit câte 14 voturi, iar  Adrian Orza și Marius Dugulscu au primit fiecare  câte 13 voturi.„Reprezentând o minoritate este extraordinar, cred că de 100 ani nu am avut viceprimar din partea UDMR. Asta simbolizează deschiderea orașului către multiculturalitate. Am un feeling pozitiv, ideea este să lucrăm în echipă și depinde de atribuțiile pe care o să le primesc, o să fac tot posibilul să le fac bine”, a transmis viceprimarul Timișoarei, Imre Farkas (UDMR).

„Sunt bucuros că mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat de patru ani. Știu ce presupune funcția de viceprimar, este o responsabilitate mare. Am exercitat-o în ultimii patru ani și sunt convins că voi reuși cu aceeași dorință și cu aceiași energie să îndeplinesc obiectivele”, a precizat viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu (PNL).

Timişoara nu are încă un nou primar, Nicolae Robu nu a fost încă învestit în funcţie.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here