ADID Timiș a depus două proiecte în cadrul acestui Program, unul pentru Timișoara și unul pentru 46 de localități din județ, respectiv: Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Balinț, Banloc, Becicherecu Mic, Bethausen, Bârna, Cenad, Checea, Coșteiu, Criciova, Denta, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fârdea, Foeni, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Jebel, Livezile, Mașloc, Margina, Mănăștiur, Moravița, Nădrag, Nițchidorf, Orțișoara, Otelec, Peciu Nou, Pietroasa, Pișchia, Racovița, Saravale, Satchinez, Șag, Tomnatic, Tormac, Traian Vuia, Uivar, Valcani, Voiteg.

„Cu bucurie și determinare, împărtășim vestea că am fost selectați drept câștigători în cadrul acestui Program. Ieri, am primit confirmarea că cele două cereri pentru proiectele depuse de noi au fost aprobate, fiind primele noastre victorii în această importantă componentă de informare. Deși valoarea alocată pentru aceste proiecte este de 423.325,16 lei, nu ne lăsăm descurajați de acest aspect.Ne angajăm ferm să depunem toate eforturile necesare pentru implementarea cu succes a proiectelor. Chiar dacă sumele solicitate au fost diminuate, ne străduim să suplimentăm categoriile de cheltuieli care nu au fost acceptate ca fiind eligibile prin alte modalități, astfel încât Proiectele să atingă scopul final – informarea elevilor cu privire la colectarea separată a deșeurilor și dotare unităților școlare cu recipienți de colectare tip set, atât în municipiul Timișoara cât și în celelalte localități care au răspuns pozitiv apelului nostru. Această recunoaștere reprezintă o validare a dedicării noastre față de protecția mediului și ne motivează să continuăm să luptăm pentru un viitor mai durabil și mai sănătos pentru toți” – transmite Cristian Moș, Președinte ADID Timiș.

Scopul Proiectelor este creșterea gradului de informare-conștientizare în rândul elevilor asupra gestionării deșeurilor, prin formarea unor aptitudini proactive față de mediul înconjurător, de la colectarea separată a deșeurilor și până la reciclare.

În cadrul Proiectelor, se vor realiza și distribui materiale tipărite și audiovizuale (pliante, roll-up, banner, materiale audiovizuale-spot de informare) și se vor dota unitățile de învățământ cu recipiente de colectare separată a deșeurilor tip set cu 3 compartimente (marcate explicit pentru hârtie/carton, plastic/metal, rezidual), care vor fi amplasate pe holuri școlilor.

Articolul precedentAUR atacă primăriile din judeţ cu oameni capabili
Articolul următorRezultate ale preocupărilor la Politehnica Timișoarapentru consumul responsabil și sustenabil de energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.