Lansarea Proiectului ,,Școala Afară” a sârnit o mulțime de reacții pozitive, iar la plantarea organizată la Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei au participat peste 250 de voluntari.
Prin “Școala afară” ne-am propus să realizăm, în tot județul, laboratoare de educație ecologică în aer liber. Ne dorim ca aceste locuri să fie săli de clasă deschise, în care educatorii, învățătorii, profesorii și diriginții să susțină ore de educație ecologică în natură. Proiectul este realizat cu sprijinul partenerilor noștri: Consiliul Județean Timiș, Instituția Prefectului Județului Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Regia Națională a Pădurilor, Inspectoratul Școlar Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I,, din Timișoara, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș și Lions Club Timișoara Dinamic Plus.
Tot în această perioadă, până pe data de 29 noiembrie, continuă campania de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase din menajer, în zona 1 rural Timișoara.
Dacă locuiți în această zonă este momentul să vă debarasați CORECT de aceste categorii de deșeuri.
Scopul campaniei este ca toți timișenii să înțeleagă că au o responsabilitate și o obligație legală față de modul în care colectează deșeurile.
Mai multe informații legate de tipurile de deșeuri care pot fi predate, precum și orarul campaniei se pot găsi pe site-ul ADID Timiș.
Zilele acestea, împreună cu colegii noștri de la Compartimentul de Mediu din cadrul Consiliului Județean Timiș, lucrăm intens pentru depunerea cererilor de finanțare pentru Centrele de Colectare cu Aport Voluntar, proiect finanțat prin PNRR.
Abia așteptăm să vă putem da vești extraordinare pentru județul nostru.