Filarmonica Banatul Timișoara conturează, astăzi, profilul lui STEFAN GEIGER – dirijor invitat principal al instituției.

Născut într-o familie de muzicieni, STEFAN GEIGER a început să cânte la vârsta de cinci ani la pian, vioară, percuție și trombon. După studiile susținute de Fundația Academică Germană Studienstiftung des deutschen Volkes, a devenit trombonist solo la Bayerische Staatsoper din München. Mai târziu a ocupat aceeași funcție la NDR Elbphilharmonic Orchestra Hamburg. În urma studiilor sale de dirijat, a fost asistent al lui Christoph Eschenbach, Valery Gergiev și Christoph von Dohnanyi, după care a devenit director artistic al Landesjugendorchester Bremen și a dirijat Orchestra HFK din Bremen (Hochschule für Künste Bremen, în perioada 2002-2007).

Stefan Geiger a dirijat numeroase orchestre, printre care Schleswig-Holstein Festival Orchestra, Ensemble Resonanz, Würzburger Philharmoniker, Nürnberger Symphoniker, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Württembergische Philharmonie Reutlingen, Sinfonieorchester Wuppertal, Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, Orquestra Sinfônica da Universidade de Sao Paulo la Sala Sao Paulo, și Orchestra Filarmonicii din Buenos Aires la Teatro Colon din Argentina.

Dirijează frecvent NDR Elbphilharmonie Orchester Hamburg, fiind dirijor principal al Orquestra Sinfônica do Parana (Curitiba, Brazilia) din 2016, iar în sezonul 2022-2023 dirijor principal invitat al Filarmonicii Banatul Timișoara.

Cele mai importante momente ale carierei sale includ revenirea la pupitrul Schleswig Holstein Festival Orchestra și Elbphilharmonie. În acest sezon, va debuta la Orchestra Sinfônica Brasileira din Rio de Janeiro, Volkstheater din Rostock (Germania), Radio Philharmonie Hannover (Germania), Orchestra Simfonică din Ierusalim (Israel), Orchestra Simfonica Oulu (Finlanda) și Royal Scottish National Orchestra (Scoția).

Mesaj din partea lui STEFAN GEIGER – dirijor invitat principal al Filarmonicii Banatul Timișoara “Stimate doamne și domni, aș dori să-mi exprim recunoștința și cea mai mare bucurie de a vă servi pe Dumneavoastră, onorabilul nostru public, ca dirijor invitat principal în sezonul 2022!

De când am venit pentru prima dată la Timișoara, în 2017, dirijând o partitură de muzică de film, m-am bucurat foarte mult de ospitalitatea acestui frumos oraș și a minunaților săi muzicieni. Îmi amintesc că se simțea un pic ca „dragoste de prima vedere”. Am împărtășit aceeași pasiune pentru munca noastră pe scenă și ne-am afundat în muzică din primul moment.

Acum, în 2022, după alte câteva proiecte care tocmai ne-au întărit legătura, pare a fi momentul perfect să creăm împreună cu noua conducere și colegi dirijori minunați un sezon pentru dumneavoastră, care va merita să sărbătorim un an strălucitor al Timișoarei în anul în care este Capitală Europeană a Culturii. Așteptăm cu nerăbdare multe programe cât mai variate și care să ne aducă bucurie. De asemenea, sperăm că acest sezon ne va aduce momente magice pe care să le păstrăm mult timp în inimile noastre. Pentru aceste momente magice trăim și ne antrenăm instrumentele în fiecare zi… dar ele apar doar dacă sunt împărtășite. Sperăm să le împărtășim cu voi toți!
Cu cordialitate, Stefan Geiger”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here