Programul START

Au început înscrierile în programul care le oferă tinerilor 90% din banii necesari deschiderii unei afaceri. Astfel că tinerii cu un bun plan de afaceri pot obţine un ajutor financiar de minimis de până la 120 de mii de lei nerambursabili, pentru crearea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Ei pot accesa până la 1 iulie programul START 2015 pe site-ul Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri şi Intreprinderilor Mici şi Mijlocii. Alocaţia Financiară Nerambursabilă nu va depăşi 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, iar 10 % din banii necesari vor fi asiguraţi prin contribuţie proprie.

Potrivit șefului Oficiului Teritorial pentru IMM-uri și Cooperație Timișoara, Adrian Pășcuță, cele mai avantajate domenii sunt cele de producție și IT. “Sunt domeniile în care România dorește să fie competitivă și domeniile pe care le sprijinim au punctajul cel mai mare. De asemenea, achiziția de echipamente care se încadrează în Grupele 2.1 și 2.2 sunt sprijinite. Dacă peste 60 % din achizițiile sunt prevăzute în planul de afaceri se încadrează în aceste grupe, se obține punctaj maxim”, spune Adrian Pășcuță.

În plus, un alt aspect important este angajarea tinerilor absolvenți. “Firmele care angajează cel puțin doi absolvenți din 2013, 2014 sau 2015 obțin punctaj maxim în cadrul acestui program”, adaugă Adrian Pășcuță.

Proiectele pot fi depuse timp de 10 zile calendaristice pe site-ul Direcției Politici Antreprenoriale și Implementare Programe pentru IMM. Guvernul estimează acordarea de ajutor de minimis pentru cel puţin 150 de beneficiari.

11639871_10204180724069613_589016933_o

Articolul precedentParcul Copiilor, fără cofetărie în această vară
Articolul următor“BatPro – Calculator pentru nevăzători” lansat în șase orașe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.