“BatPro – Calculator pentru nevăzători”

Un proiect destinat nevăzătorilor este lansat astăzi în 6 oraşe. Prin “BatPro – Calculator pentru nevăzători” se va dezvolta o aplicaţie informatică simplă, destinată persoanelor cu deficienţe de vedere care nu sunt familiarizate cufolosirea calculatorului. Aceasta va permite utilizatorului ca folosind doar patru taste să parcurgă un meniu din care va putea alege diverse opţiuni ce îi vor da acces la: o colecţie de mii de cărţi audio, ştiri de pe website-urile mai multor ziare, informaţii disponibile pe Internet, posturi de radio online.

Programul este lansat de Lions Club Arad, iar aplicaţia va fi instalată pe calculatoare recondiţionate ce vor fi ulterior donate unor nevăzători.

În plus, în cadrul proiectului BatPro vor fi colectate din diferite instituţii calculatoare ce nu mai sunt utilizate. Aceste calculatoare vor fi recondiţionate, aplicaţia BatPro va fi instalată şi apoi donate unor nevăzători prin Asociaţia Nevăzătorilor din România. Astfel, în loc să devină deşeuri, sute de calculatoare (funcţionale încă) vor fi recuperate şi readuse la viaţă prin proiectul BatPro. Numărul de beneficiari estimat este de 500 de beneficiari în primii cinci ani de la începerea proiectului.

Orice persoană sau instituţie care poate dona calculatoare, este invitată să contacteze cel mai apropiat Club Lions pentru a dona deşeurile electronice, ajutând totodată un nevăzător.

Proiectul se va desfăşura timp de 12 luni în Arad, Timișoara, Braşov, Cluj-Napoca, Bucureşti şi Iaşi.

Articolul precedentAu început înscrierile în programul care le oferă tinerilor 90% din banii necesari deschiderii unei afaceri
Articolul următorA vrut să introducă în țară 50 litri de alcool de contrabandă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.