Au început înscrierile pentru „Școala Zero Waste” ediția 2016

Școlile din Timiș pot participa la o competiție de educație ecologică și colectare selectivă. Este vorba despre “Școala Zero Waste” care se adresează tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România, concurs aflat deja la cea de-a patra ediție. Perioada de desfășurare a competiției este 18 aprilie – 27 mai.

De astăzi și până în 11 aprilie toate școlile din România se pot înscrie în Competiția „Școala Zero Waste” Editia 2016. Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop, o bicicletă, o tabletă sau un aparat foto. În plus, profesorii coordonatori ai primelor trei școli caștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2015 vor primi câte o tabletă.

Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferită de Continental, partener al proiectului. Elementul de noutate din acest an este reprezentat de tabăra de educație ecologică “Zero Waste Camp” organizată în august la Timișoara și la care vor participa cei mai buni elevi selectați în urma concursului SZW din acest an. Desfășurarea competiției este simplă. „Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cat mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele”, transmite Radu Rusu, coordonatorul evenimentului.

swz-2016-2

La cele trei ediții anterioare au participat 250 de școli din aproape toate județele țării și din București și 30.000 de elevi participanți direct în competiție. Marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc până acum sunt în 2015 Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede, Teleorman, în 2014 Școala Gimnazială Sf. Nicolae  Târgu Jiu, Județul Gorj, iar în 2013 Școala Gimnazială Moșnița Nouă, Județul Timiș.

swz-2016-1

Toate companiile care doresc să se implice, să susțină educația ecologică în școli și să sprijine organizarea concursului prin acordarea de premii, sunt invitate să ia legătura cu organizatorii.Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook –  https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here