AUDIO: Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ionuț Popovici pasibil de incompatibilitate!

Saptamana trecuta Gazeta din Vest a publicat un material despre Ionut Popovici vicepresedintele CJCS (Consiliul Judetean Caras-Severin). In articolul cu pricina se facea referire la proasta asfaltare a drumului judetean 572 Fizes-Berzovia. Tot in acel articol a fost demonstrat cu acte o relatie de afaceri intre firma lui Ionut Popovici si o firma care apartine fratilor Zifceak cei care au asfaltat de mantuiala DJ 572 Fizes – Berzovia. Dupa publicarea articolului, Ionut Popovici a iesit in spatiul public si a sustinut sus si tare ca a fost improscat cu noroi pentru a fi discreditat.

Drumul Judetean 572 Fizes – Berzovia a cedat la mai putin de o luna de la construirea lui. Cu toate acestea Popovici continua sa spuna ca este bine ca acest drum a fost asfaltat dupa 30 de ani.

 

AUDIO IONUT POPOVICI

Ionut Popovici uita sa spuna insă, ca este pasibil de incompatibilitate. Asta dupa ce in anul 2019 firma la care este actionar majoritar (SC Number One Group SRL) a cumparat un teren impreuna cu o o firma controlata de fratii Zifceak (SC Maxagro Farm SRL).

De mentionat ca fratii Zifceak au efectuat mai multe lucrari platite direct chiar de institutia la care lucreaza si Ionut Popovici, adica Consiliul Judetean Caras-Severin. Acelasi vicepresedinte uita ca in prima faza a negat orice legatura intre firma lui si firma fratilor Zifceak pentru ca mai apoi sa recunoasca cu nonsalanta ca a vrut sa faca o afacere cu acestia, insa, afacerea nu a mai avut loc. Cert este ca pana la proba contrarie exista un act notarial prin care firma controlata de Ionut Popovici detine 50 la suta dintr-un teren cu o suprafata de aproape 1.400 metri patrati, situat in localitatea Dumbravita din judetul Timis. Aceasta idee de afaceri ar putea fi sfarsitul lui Popovici care a facut pact cu „diavolul” pentru a mai pune mana pe niste bani. Este inadmisibil ca un vicepresedinte sa vrea sa intre in asociere cu o firma care are contracte cu Consiliul Judetean Caras-Severin.

Cel mai probabil in acest caz care ar putea fi unul de incompatibilitate urmeaza sa se sesizeze si ANI (Agentia Nationala de Intergritate), care are sarcina de a decide daca Ionut Popovici se afla in situatie de incompatibilitate.

In zilele urmatoare Gazeta din Vest va publica noi informatii despre lucrarile executate de Max Agro Center in judetul Caras-Severin. Lucrari care au fost decontate de CJCS sau de primari apropiati de Ionut Popovici.

1 COMENTARIU

  1. A se vedea și DJ585 Fârliug – Duleu, asfaltat probabil de aceiași firma. Asfakt de proastă calitate și lățimea drumul la nivelul unui drum agricol nicidecum județean…. „reparat” la 6 luni după finalizarea lucrărilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here