Seara de vineri, 1 aprilie, a fost marcată de evenimentul special, găzduit în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, unde scriitori contemporani de excepție s-au întâlnit cu publicul timișorean, la invitația comunității academice din UVT.

Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie și Vlad Zografi au susținut un dialog moderat de criticului literar Mircea Mihăieș, într-o incursiune prin universul literaturii ficționale.

Acest dialog special, intitulat „Fiction & Company”, s-a înscris în seria evenimentelor realizate sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, fiind un prilej deosebit în care studenții, universitarii și timișorenii s-au întâlnit întâlnească față în față, după o lungă perioadă de restricții, cu scriitori care au dat nenumărate titluri definitorii pentru literatura română.

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara: „Cu mare bucurie si emoție, am avut prilejul de a găzdui astăzi, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, intelectuali de marcă ai culturii române, șapte scriitori contemporani care au intrat într-un dialog fascinant. Chiar dacă vremurile sunt tulburi, cu mai multe crize suprapuse și cu un conflict absurd pentru secolul nostru, la granițe, comunitatea UVT perseverează și își asumă ambiția de a pune preț pe valorile vii ale culturii române și universale, cele care ne înalță spiritul și ne cultivă cunoașterea. Mulțumim distinselor scriitoare Ioana Nicolaie, Tatiana Niculescu și Ioana Pârvulescu, precum și distinșilor scriitori Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu și Vlad Zografi, care, alături de criticul literar și universitarul Mircea Mihăieș, au susținut un regal dedicat literaturii ficționale, în Aula Magna UVT.”

Articolul precedentDin întâmplare a găsit 200.000 de țigări de contrabandă
Articolul următorDin nou fruncea! SCM Timișoara aduce de sub Arcul de Triumf, Cupa României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.