SCM USAMVB Timişoara a câştigat sâmbătă Cupa României 2021 la rugby, după ce a învins în finală, cu scorul de 22-15 (13-3) pe CSM Ştiinţa Baia Mare, într-o partidă disputată pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

Partida ar fi trebuit să se dispute pe 27 noiembrie anul trecut, dar a fost amânată iniţial de Federaţia Română de Rugby pentru 11 decembrie, apoi reprogramată pentru aprilie 2022 ca urmare a faptului că echipa maramureşeană a fost, la finele anului trecut, într-un turneu în Africa de Sud, când pe continentul african se manifesta varianta Omicron a coronavirusului, formaţia intrând apoi în izolare.

Sâmbătă, în prezenţa a câteva sute de spectatori, Timişoara a dominat partida, a fost mult mai determinată şi concentrată, a condus tehnico-tactic, Ştiinţa Baia Mare „plătind” în special din cauza prestaţiei neconvingătoare din primul mitan, dar și a indisciplinei.

Scorul a fost deschis de Timişoara în minutul 12, prin eseul reuşit de Mosese Digo, transformat de Florin Vlaicu, pentru ca Paul Popoaia să reducă din diferenţă, în minutul 19, el concretizând o lovitură de pedeapsă. Până la pauză, timişorenii au presat mai mult şi au mai punctat prin două lovituri de pedeapsă transformate de acelaşi Vlaicu, în minutele 25 şi 37, scorul după 40 de minute fiind 13-3 pentru SCM USAMVB Timişoara.

În partea a doua a confruntării, băimărenii, campionii en-titre, au fost mult mai incisivi în fazele de atac, dar au avut două eseuri anulate din cauza unor pase neregulamentare.

În schimb, în minutul 50, Florin Vlaicu a mai adus 3 puncte pentru echipa de pe malurile Begăi prin fructificarea unei lovituri de pedeapsă, din acelaşi procedeu punctând şi în minutul 59, ducând scorul la 19-3. În ultimele 20 de minute însă, Timişoara a pierdut temporar doi jucători în doar 5 minute, Nica şi Popîrlan primind cartonaşe galbene din cauza unor infracţiuni în joc, lucru de care au profitat maramureşenii, care au izbutit un eseu în minutul 67, prin Luis Mansilla, transformat de Alex Mureşan. Vlaicu a mai adus totuşi 3 puncte bănăţenilor în minutul 70, dintr-o lovitură de pedeapsă, pentru ca „zimbrul” Ovidiu Cojocaru să marcheze un eseu, netransformat, în minutul 74, partida încheindu-se cu 22-15 pentru bănăţeni.

SCM Timişoara a câştigat astfel cea de-a 5-a Cupă a României, după cele din 2011, 2014, 2015 şi 2016. Pentru bănăţeni, cucerirea Cupei României 2021 este singura consolare după un campionat trecut ratat, încheiat abia pe locul 4, după ce au pierdut în august finala mică a SuperLigii, în faţa lui CS Dinamo cu 11-16.

SCM – USAMVB Timişoara: 1. Mihai Lazăr, 16. Eugen Căpăţînă, 3. Mosese Wesele Digo, 4. Ionuţ Mureşan, 5. Valentin Popârlan, 28. Dorin Lazăr, 7. Vlad Neculau (căpitan), 8. Eaqa Etonia Saukuru, 9. Gabriel Rupanu, 26. Florin Vlaicu, 11. Kemal Altinok, 12. Hvicea Jgherenaia, 13. Tevita Manumua, 22. Iliesa Tiqe, 15. Stephen Shennan. Antrenor: Valentin Calafeteanu.
Rezerve: 25. Andrei Rădoi, 17. Ciprian Chiriac, 27. Laurenţiu Nica, 19. Feofaaki Holoia, 20. Sean Morrell, 21. Alin Conache, 10. Gabriel Jipa, 23. Corrado Şteţco.

Articolul precedentAula Magna UVT a găzduit un dialog fascinant al celor 6 scriitori contemporani de excepție, invitați la UVT, Cultura este Capitală!
Articolul următorTotul pentru a evita poluarea cu metale grele în județul Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.