Aviz amatorilor! Începe Festivalul Culinar Multietnic la Muzeul Satului din Timișoara

Muzeul Satului Bănățean organizează în acest sfârșit de săptămână Festivalul Culinar Multietnic!

Începând de vineri și până duminică, cei care trec pragul Muzeului se vor putea delecta cu specialități culinare bănățene, nemțești, sârbești și ungurești.

Așadar, pe lângă produsele specifice românești, timișorenii vor putea degusta specialități ungurești, nemțești sau sârbești. Festivalul Culinar Multietnic este la prima ediție, iar reprezentanții Muzeului Satului își doresc ca acesta să devină o tradiție.

Anul acesta Muzeul Satului Bănățean Timișoara organizează prima ediție a Festivalului Culinar Multietnic din dorința de a le oferi timișorenilor și tuturor celor care vor vizita în aceste zile Muzeul Satului Bănățean, produse specifice etniilor din Banat. De asemenea vor fi fi amplasate standuri cu legume și fructe specifice anotimpului și zonei noastre, precum și multe alte produse realizate de meșteri populari. Pe parcursul celor trei zile, cei care vizitează Muzeul Satului vor avea și posibilitatea de a urmări cântece și dansuri populare din Banat. Toți cei care vor concura la realizarea acestui eveniment vor primi câte o diplomă de participare.  În plus, pentru ediția a doua de anul viitor sperăm ca etniile care își vor prezenta produsele specifice să fie într-un număr mult mare”, spune Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Bănățean Timișoara.

Buna dispoziție va fi asigurată în fiecare zi de festival de soliștii de muzică populară Daliana Georgiana Tătar, Sebastian Râmneanțu, formația condusă de Marius Filipescu, ansamblul Ghiocelul, Maria Borțun, Ion Luca Jurjescu, Marius Matei, iar din Deta ne vin trei ansambluri: Sv. Nikola, Margaretta și Edelweiss, Alina Stancu, ansamblul Datina din Ghiroda și Dan Necșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here