BAC 2016. Elevii susțin proba la alegere a profilului

0
249

Testarea la examenul de Bacalaureat continuă astăzi cu proba la alegere a profilului. Candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie.

În total, în Timiș s-au înscris 4.316 candidați, din care 4.157 candidați de la forma de învățământ zi; 84 de la seral și 75 de la învățământul cu frecvență redusă. Pentru aceștia s-au organizat 14 centre de examen și 1 centru zonal de evaluare. Din cele 14 centre de examen nouă sunt în Timișoara, unul la Sânnicolau Mare, două la Lugoj, unul la Jimbolia și unul la Peciu Nou.

Accesul candidaţilor în centrele de examen s-a făcut până la ora 8.30, pe baza actului identitate, iar de la ora 9.00 a început examenul. Elevii pot preda lucrarea cu răspunsurile finale până la ora 12.00, după care proba obligatorie a profilului va fi declarată închisă.

Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, urmând ca în perioada 13-15 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie. Cei care nu s-au înscris în această sesiune sau nu vor promova examenele mai au o șansă, în toamnă. Pentru sesiunea august-septembrie 2016, înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen se va face în intervalul 18 – 22 iulie.

(Foto: arhivă)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here