BANAT AGRALIM – cea mai mare expoziție din vestul țării, din domeniul agriculturii, și-a deschis porțile!

La Timişoara s-a deschis astăzi cea de-a 15-a ediţie a expoziţiei cu participare internaţională, Banat Agralim!

Ultilaje agicole, animale produse tradiționale! Toate se regăsesc la expoziția cea mai așteptată de agricultori, fermieri dar şi de publicul larg – Banat Agralim. Evenimentul este organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Este a XV-a ediție a Banat Agralim, organizată de universitatea noastră, împreună cu Camera de Comerț. Alături de noi au fost și Consiliul Județean și Primăria Timișoara. Tot ceea ce vedeți aici a fost și este strădania unei echipe și încă o dată mi se demonstrează că pentru a realiza lucruri mari, frumoase, e nevoie de o echipă”, a spus Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinată a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

„Doresc și eu, în numele firmelor Camerei de Comerț să urez bun venit la expoziția Banat Agralim. Totodată, doresc să mulțumesc expozanților, care au venit într-un număr foarte mare. Împreună cu Universitatea de Științe Agricole, cu Consiliul Județean și Primăria Timișoara, ne-am străduit ca, timp de câteva zile, să aducem împreună știința, practica și arta de a face agricultură inteligența. Sperăm ca în aceste trei zile ca expozanții, peste 150 la număr, vor demonstra acest lucru și vor arăta că doar împreună, practica și știința și arta pot face lucruri frumoase pentru viitor. Le doresc expozanților mult succes și afaceri fructuoase„, a decalrat Florica Chiriță, directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

La deschiderea oficială ce a avut loc astăzi a participat și ministrul Agriculturii Petre Daea, care și-a amintit de vremurile în care era student al Universității de Agronomie din Timișoara, dar care a ținut să sublinieze importanța agriculturii în economia României.

”Îi felicit pe organizatori, pentru că avem ocazia să comunicăm între noi, de a ne vedea, de a ne spune, da a ne prezenta fiecare în expozițiile personalizate ceea ce am realizat de-a lungul vremii. Astăzi, în zona de vest a țării, unde agricultura își arată roadele, se prezintă, pe de o parte, tehnologia de vârf în mecanizare, pe de altă parte, știința introdusă în respirația zilei de către oamenii care plămădesc fiecare frază, cauza răspuns la fiecare întrebare, își așează eprubetele în laboratoare, pentru a defini încotro să mergem în agricultura țării românești. Din fericire, ați găsit direcția și, în mod deosebit în partea de vest a țării, mergem toți într-o direcție foarte bună”, spune Petre Daea, ministrul Agriculturii la deschiderea Banat Agralim.

Expoziția este structurată pe 6 sectoare: Agricultură; Horticultură și Silvicultură; Creșterea animalelor; Industrie alimentară și ambalaje; Cinegetică; Cercetare-Inovare-Extensie universitară-Finanțare. Pe durata celor trei zile, publicul profesionist va putea participa la demonstrații cu mașini și utilaje agricole și work-shop-uri cu tematică specifică. De asemenea, se vor organiza concursuri de echitație și dresaj canin.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 26 – 28  mai 2017, în campusul Universității de Agronomie din Timișoara, iar programul de vizitare este de vineri până duminică, între orele 9:00 – 18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here