BANAT AGRALIM, cel mai mare târg agricol din vestul țării şi-a deschis azi porţile!

Anul 2018 vine cu o nouă ediție a celui mai mare târg de agricultură din vestul țării, Banat Agralim! Acesta va avea loc în perioada 8-10 iunie, în campusul Universității de Științe Agricole din Timișoara. Evenimentul este unul cu participare națională și internațională.

Manifestare expozițională devenită tradițională, de referinţă pentru sectorul agricol și domeniile conexe din România și din vestul țării, Expo Banat Agralim reunește peste 150 de expozanți din țară și străinătate – producători, distribuitori, fermieri, reprezentanțe în România ale unor branduri renumite, firme, meșteșugari, organizații și instituții de profil, care își prezintă produsele și serviciile din domeniul agro-alimentar, creșterea animalelor, producerea și distribuția de mașini și utilaje agricole și horticole, alimentație publică, măsurători terestre și cadastru, altele.

„În primul rând îngăduiţi-mi să dau salutul de respect tuturor făuritorilor de hrană din România, acelora care sunt prezenţi aici, acelora care sunt prezenţi în câmp. Astăzi, în România se recolteaza la orz, astazi în Romania fermierii reîsămânţează acolo unde natura nu a fost alături de dorinţele lor. Acum fermierii sunt în zootehnie, acum procesatorii sunt în industria alimentară, acum, aici, pe un platou al ştiinţei, o parte dintre cei care plămădesc pâinea ţării, şi-au dat întâlnire pentru a transmite respectul faţă de muncă, pentru a transmit respectul faţă de cadrele didactice care au lucrat şi lucreaza aici, cărora vreau să le aduc salutul de recunoştinţă din partea unui absolvent al Institutului Agronomic din Timişoara. Vă felicit pentru tot, în primul rând vă felicit pentru organizare, vă felicit pentru prezenţă, preşedintele Consiliului Judeţean care toti timpul aici şi în Parlamentul României este alături de dumneavoastră pentru a da acea încredere necesară actului de construcţie, de promovare a noului în acest domeniu. Astăzi, aici, în prezenţa dumneavoastra iată că o parte din cei care au misiunea să conducă acest domeniu şi-au făcut timp pentru a fi la faţa locului, acolo unde dumneavoastra şi noi cei care putem şi trebuie, cei care suntem chemaţi să rezlvam problemele ţării, suntem chemaţi să facem transferul de cunoştinţă, punând pe platoul de exprimare utilaje, substanţe, soiuri, tehnologii, totul la vedere astfel încat să aibă expresia necesara astfel încât fiecare dintre noi sa ne mobilăm din punct de vedere al cunoştintelor, dar în acelaşi timp să ne antrenăm pe culoarul de realizare a producţiilor în Ţara Românească”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

„Este un eveniment pentru care Universitatea noastră a pus suflet, a depus energie. Împreună cu partenerii noştri am făcut posibil un astfel de eveniment pe parcursul acestor trei zile, astfel încât de la mic la mare, specialist, sau mai puţin specialist pe probleme de agricultură şi activităţi conexe să im astăzi şi în zilele următoare prezenţi aii pentru a putea intra în contact cu tot ceea ce este nou din spectrul acesta larg al ştiinţelor vieţii. Este important că o univeristate ca a noastră, o instituţie de prestigiu în zona învăţământului superior, pe lângă partea de educaţie şi cea de cercetare este şi va fi implicată în zona socio-economică, în zona de transfer tehnologic, aspecte care sunt foarte importante”, a transmis în deschidere rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Cosmin Popescu.

Doresc să felicit expozanţii care au ales să vină la Timişoara pentru a participa la expoziţie şi să le mulţumesc pentru fidelitate şi consecvenţă celor care sut aici pentru a doua sau a treia oară. Alături de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului şi de ceilalţi parteneri şi colaboratori ne-am străduit ca şi această ediţie să aducă împreună ştiinţele vieţii şi suntem convinşi că cei peste 150 de expozanţi vor demonstra din plin acest lucru”, a fost mesajul transmis de preşedintele executiv al CCIAT, Florica Chiriţă.

”Calitatea acestei expoziţii e dată clar de două lucruri, prezenţa domnului ministru (n.r. Petru Daea, ministrul Agriculturii), şi de numărul mare de expozanţi în cadrul evenimentului. Ajuns la cea de-a 16-a ediţie, acest eveniment nu putem decât să spunem că împreună ne apropiem de maturitate şi sunt convins că de la an la an va i o provocare pentru noi această expoziţie să o dezvoltăm”, a declarat preşedintele CJT, Călin Dobra.

Tematica Expo Banat Agralim vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile: agricultură, creșterea animalelor, industrie alimentară și ambalaje, produse ecologice, cinegetică, cercetare-inovare-extensie universitară-finanțare, produse tradiționale.

Pe durata celor trei zile, publicul profesionist va putea participa la demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, prezentări de firmă și produs, seminarii cu tematică specifică. Pentru publicul larg, se organizează concursuri de echitație și dresaj canin, show-uri gastronomice, momente artistice, tombolă.

Organizatorii s-au străduit ca această nouă ediție a Expo Banat Agralim să aducă împreună științele vieții, iar expozanții vor încerca să demonstreze din plin acest lucru.

Program de vizitare: vineri și sâmbătă între orele 10.00 – 20.00, duminică între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here