Deputat Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE: „Pe 9 iunie, a venit în sfârșit vremea decontului pentru abuzurile petrecute în România”

Manifestarea publică a opiniilor este un principiu de bază al unui stat democratic, în care dreptul la liberă exprimare funcționează. Pe 9 iunie, a venit în sfârșit vremea decontului pentru abuzurile care au avut loc în România ultimilor ani. Așa cum am promis, guvernarea PSD – ALDE a început procesul de reformare al justiției, de asigurare a unei independențe reale a justiției din România. Acum, vinovații pentru toate excesele care s-au petrecut în România trebuie să plătească. Vrem să realizăm promisiunea pe care am făcut-o românilor încă din 2012: dreptate până la capăt! E momentul să punem capăt sistemului opresiv, statului paralel care a fost construit de Băsescu și de gașca din jurul său. Românii trebuie să spună într-un glas STOP abuzurilor, STOP interceptărilor abuzive și STOP dosarelor fraudate și cercetării oamenilor pe nedrept.

Anul 2018 are o însemnătate deosebită pentru poporul român, fiind anul în care celebrăm Centenarul Marii Uniri. Însă, tot 2018 este și anul în care am început reforma reală a sistemului de justiție în România, este anul în care protocoalele secrete au fost scoase la suprafață, în care am început destructurarea sistemului paralel. Pilonii sistemului corupt care a afectat România în ultimii mai bine de 10 ani au căzut rând, pe rând.

Dacă nu mergem înainte, dacă nu facem reforma sistemului de justiție până la capăt, dacă nu ne asigurăm că avem o Românie puternică, o Românie în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt respectate, atunci răul împotriva căruia am luptat în toți acești ani se va întoarce. Nu cred că sunt români, chiar și printre cei care azi o protejează pe Kovesi, care vor să ne întoarcem în perioada Securității, a anilor în care oamenii erau luați de pe stradă doar pentru că erau împotriva sistemului.

Pe 9 iunie, facem un nou pas în lupta noastră cu abuzurile. Dezvăluirile din ultima perioadă cu privire la abuzurile și excesele care au avut loc au generat în rândul cetățenilor nemulțumire. Este vremea că aceste nemulțumiri să fie exprimate și în stradă, în văzul tuturor, atât al celor din țară, cât și din exterior. Sâmbătă se va vedea cu adevărat că numărul românilor care vor o justiție corectă, o justiție curată, un stat de drept autentic sunt mai mulți decât apărătorii sistemului opresiv din care face, încă, parte Codruța Kovesi și din care a făcut partea și Coldea.

Toți românii au dreptul să iasă în stradă să protesteze împotriva protocoalelor SRI-DNA care au subordonat justiția statului paralel. Este un drept democratic care nu poate să fie contestat nici măcar de președintele României. Pe 9 iunie, sunt alături de zeci de mii de români în stradă pentru a spune STOP abuzurilor, STOP statului paralel, nedreptăților care s-au comis în România. Îi aștept pe toți românii care își doresc o Românie în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt respectate să vină alături de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here