Bănățenii, invitați la tradiționala degustare a cârnaților. Vezi unde are loc evenimentul

0
98

Cârnații bănățeni sunt pregătiți de degustare!Cei mai gustoși cârnați bănățeni preparați după rețetele tradiționale se vor întrece într-o nouă ediție a “Worschkoschtprob”.

Sărbătoarea cu o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat, şi nu numai, “Degustarea cârnaţilor bănăţeni”- „Worschkoschtprob” va avea loc în acest an pe 9 februarie , ora 12, la Casa de Cultură din Bocşa Montană.

Pentru a fi o degustare a cârnaţilor bănăţeni în adevăratul sens al cuvântului, evenimentul a poposit în ultimii ani în diferite localităţi din Banat, localităţi din judeţele Timiş şi Arad cu o puternică minoritate germană: Sânnicolau Mare, Lugoj, Sântana, Radna. Anul acesta evenimetul va ajunge pentru prima dată în judeţul Caraş-Severin.

Şi în acest an Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni cuprinde două secţiuni de concurs: producătorii privaţi (cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu) şi firmele producătoare de mezeluri (cârnaţi produşi pentru comerţ). În acest sens, redacţia Banater Zeitung va primi mostrele de cârnaţi (câte o pereche/ participant) în seara ce precede evenimentul, începând cu ora 17, în locaţia unde o zi mai târziu va avea loc evenimentul, sau în ziua manifestării până cel târziu ora 10.30. Din motive organizatorice, produsele aduse după această oră nu vor mai putea fi înscrise în concurs.“Şi cei care vor să aducă spre degustare şi alte mezeluri pregătite în casă sunt bineveniţi. Pentru ei se va întocmi o secţiune de concurs separată, dar doar dacă se vor aduna cel puţin cinci concurenţi diferiţi pentru aceasta. Cei interesaţi să participe pot lua legătura în avans cu redacţia Banater Zeitung din Timişoara la numărul de telefon 0256/ 498 210 sau la adresa de e-mail temeswar@adz.ro. Printre invitaţii noştri se numără reprezentanţi ai mediului economic, politic precum şi din administraţie”, transmit organizatorii.

Intrarea la eveniment se va face pe bază de invitaţie. Participarea la concurs este gratuită pentru cei înscrişi în concurs şi pentru presă, de asemenea de intare gratuită beneficiază şi abonaţii ziarului – pe baza abonamentului la ziarul german „Allgemeine Deutsche Zeitung/ Banater Zeitung” (chitanţa doveditoare).

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here