Bani de la Uniunea Europeană pentru trei drumuri deja reabilitate, din județ!

Spread the love

Consiliul Județean Timiș primește bani de la UE pentru trei lucrări deja executate. Este vorba despre lucrări de infrastructură la drumurile Șemlacu Mare – Ferendia, cu o lungime de 4,4 km, Hitiaș – Bacova cu o lungime de 8,5 km și Iohanesfeld – Ivanda cu o lungime de 6,7 km. Drumurile au fost deja recepționate, însă din acest an există posibilitatea finanțării retrospective a proiectelor de infrastructură.

Astfel, în bugetul CJT vor ajunge 4,7 milioane de euro, până la sfârșitul acestui an.

”În luna iunie a acestui an a apărut această axă de proiecte de infrastructură rutieră, dându-ne posibilitatea să depunem aceste trei proietce pe fondrui europene, să revină în bugetul CJT în integralitate aproape, valoarea a proiectelor finanțate din bugetul propriu. Acum urmează să depunem cererea de rambursare, pentru că aceste proiecte au fost deja finalizate, s-a făcut recepția lucrărilor, iar după depunerea cererilor de rambursare, sperăm, anul acesta, să obținem la bugetul CJT suma care ne revine. Este un demers binevenit în ceea ce înseamnă absorbția de fonduri în anul 2018 șimă bucur că am reușit să facem acest demers”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

”Este o finanțare mai atipică, dar cred că este în folosul beneficiarilor, în ideea în care pe anumite axe, dorința de a grăbi absorbția pentru a putea atinge cifra de absorbție pe anul acesta pe componenta de drumuri, pe axa 6.1 s-au putut finanța restrospectiv proiecte care au fost deja începute sau fibalizate de către Consiliul Județean, pentru că ei sunt singurii beneficiari pe această componentă, la fel cum se înttâmplă pe zona de patrimoniu sau pe zona de mobilitate, unde practic proiectele se pot finanța și banii vore reintra în bugetul CJT putând fi redistribuiți către alte destinații”, spune directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

Valoarea celor trei proiecte este de aproximativ 22 de milioane de lei, iar solicitările de rambursare din fonduri europene este de aproximativ 20 de milioane de lei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here