Braconier depistat de poliţiştii de frontieră orşoveni

0
207

Poliţiştii de frontieră orşoveni au depistat în  Parcul Natural Porţile de Fier, în zona protejată a golfului Mraconia, o persoană care desfăşura activităţi de pescuit comercial cu trei plase monofilament.

În această dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au observat pe pânza de apă a fluviului Dunărea, în zona protejată a golfului Mraconia, într-o ambarcaţie pescărească, o persoană care desfăşura  activităţi de pescuit comercial cu ajutorul a trei plase monofilament.

Poliţiştii de frontieră i-au solicitat persoanei aflată în barca pescărească să acosteze pentru controlul ambarcaţiei şi să prezinte autorizaţia de pescuit comercial.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au găsit în barcă trei plase  monofilament, în lungime totală  de 150 de metri, unelte de pescuit a căror deţinere este interzisă de lege şi cantitatea de 12 kilograme de peşte, de diferite specii (şalău, platică şi caras). În urma legitimării, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul are vârsta de 45 de ani, este domiciliat pe raza judeţului… şi nu posedă autorizaţie de pescuit comercial. Plasele monofilament au fost conficate, iar cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de producere, import, deţinere şi comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, efectuarea de activităţi de pescuit comercial fără autorizaţie şi în arii protejate.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here