Brasov, Craiova si Baia Mare mai tari decat Timisoara!

Concursul Eurovision care are loc in fiecare an se bucura de ur real succes atat in Europa cat si in Romania. In ultimii trei ani finalele selectiei nationale Eurovision Romania au fost organizate la Brasov, Craiova si Baia Mare. Anul acesta finala va avea loc la Bucuresti. 2018 este primul an in care au loc cinci semifinale la: Focsani, Timisoara, Turda, Craiova si Sighisoara. 

Anul trecut spre exemplu Baia Mare a organizat atat semifinala cat si finala Eurovision Romania. Evenimentul a costat aproximativ 150.000 de euro bani care au fost folositi pentru a apromova proiectul Baia Mare Capitala Europeana a culturii in anul 2021. Trofeu care in cele din urma a fost acordat timisoarei.

Anul acesta Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis au alocat 200.000 respectiv 70.000 de lei (aproximativ 60.000 euro) pentru organizarea uneia dintre semifinalele Eurovison la Timisoara. Spre exempu Craiova va plati doar 41.000 de euro pentru organizarea aceleiasi semifinale iar Municipalitatea din Turda va scoate din buzunar 30.000 de euro pentru acelasi concurs si exemplele ar putea contiua.

In 2018 Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis in colaborare cu Asociatia Timisoara Capitala Cultural Europeana ar fi putut cu siguranta sa organizeze finala acestui prestigios concurs. In schimb institutiile mai sus amintite au preferat sa organizeze una dintre cele cinci semifinale alaturi de Focsani (79.000 de locuitori), Turda (47.000 locuitori), Sighisoara (26.000 locuitori) doar Craiova se apropie la numarul de locuitori de Timisoara. Culmea este ca aceste primarii au platit si mai putini bani pentru organizarea acestui concurs.

Semifinala Eurovision din Timisoara va avea loc in perioada 22 – 28 ianuarie in Sala 2 a Teatrului National.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.