Toata campania electorala de la Dumbravita a necunoscutului Horia Bugarin a fost construita pe spatele PSD. Atunci dar si acum Horica tuna si fulgera la adresa social democratilor despre care spune ca nu au facut nimic. In prezent acelasi primar se plange de cate ori are ocazia ca are opozitie din partea PSD in Consiliul Local Dumbravita.

Bugarin vinde gogosi dumbravitenilor

La inceputul acestui an optimistul Bugarin promitea doua investitii cu finantare de la Fondul de Mediu in valoare de 3,3 milioane lei. Mai exact era vorba despre 5 statii de incarcare a autovehiculelor electrice precum si 835 de lampi led care ar urma sa lumineze strazile din Dumbravita. Pana aici toate bune si frumoase doar ca in realitate lucrurile stau altfel. Mai exact programul prin care puteau fi accesati banii pentru lampile led are deja procedura inchisa din data de 13.12.2021 iar Dumbravita nici macar nu a aplicat la acest program. Bugarin a sustinut intr-o sedinta de a Consiliului Local Dumbravita ca a vorbit el cu cineva de la Enel iar cei de la Enel au dat asigurari ca se va mai deschide o linie de finantare. „Am vorbit cu cei de la Enel si mi-au spus ca in luna aprilie se mai deschide inca o linie de finantare pentru ca au ramas cereri nerezolvate”, a declarat Bugarin in cadrul sedintei CL Dumbravita.

De mentionat ca banii ar urma sa vina de la Fondul de Mediu si nu de la Enel care nu are nici o treaba cu acest proiect al celor de la Fondul de Mediu. Cu alte cuvinte, marele edil nici nu stie sa minta. Mai mult bugetul alocat a fost de 500 milioane lei iar cererile au depasit suma de 750 milioane lei. Chiar daca acest program ar urma sa fie reluat, Dumbravita are putine sanse sa fie eligibila din cauza ca nici macar nu a fost in stare sa acceseze acest program iar criteriul de departajare este primul venit primul servit.

Bani de la USR pentru PSD

Nimeni nu ar fi crezut ca tocmai Horia Bugarin ar fi pe cale sa faca pact cu „diavolul” (PSD) numai ca Bugarin a fost in stare sa dea din bugetul Primăriei 15 mii euro pentru un studiu care vizeaza sistemul de iluminat din localitate. Ce a facut de fapt Bugarin? Edilul a dat cu incredintare directa 15.000 euro unei firme din Oradea SC ELITE GLOBAL GROUP SRL care apartine unui fost mebru PSD. Este vorba despre Ana Maria Tiron, fost secretar executiv PSD Bihor si fost membru in Consiliul Judetean Bihor.  Bugarin a considerat ca acest proiect care de fapt nici macar nu este aprobat merita sa fie luat in calcul. De mentionat ca firma fostei membre PSD a avut in anul 2020 incasari de aproape 20.000 euro. Suma virata de Bugarin in contul fostei membre PSD ii asigura acesteia mai mult de jumatate din bugetul anual.

Articolul precedentAmenzi zilnice după razii şi un nou chef spart de poliţişti
Articolul următorBullying… Trebuie să-l combatem!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.