Buget dublu pentru Agenda culturală a județului Timiș

 

Agenda Culturală a județului Timiș a primit un buget substanțial pentru anul 2017. Potrivit vicepreședintelui Roxana Iliescu, Consiliul Județean a alocat 5.800.000 lei, dublu față de anul trecut.

Directorii instituțiilor de cultură aflate în subordinea CJ au primit finanțări considerabil mai mari față de anii precedenți, în mod special finanțările pentru acțiunile culturale si artistice. Banii pentru instituţiile din subordinea Consiliului Județean Timiş au fost alocaţi pe două secţiuni: funcţionare şi dezvoltare.“Îi felicit pe toți directorii instituțiilor de cultură. Au venit în acest an cu un plan îndrăzneț de acțiuni. Ne dorim cu toții ca acțiunile pe care le promovăm să fie de altă anvergură față de cea cu care ne-am obișnuit până acum. Timișoara a fost anul trecut desemnată Capitală Culturală Europeană pentru 2021”, a transmis Roxana Iliescu, vicepreședinte CJ Timiș.

În 2016, Muzeul Național al Banatului pe acest program minimal a avut alocat un buget de 70 mii euro. Pe 2017, CJ Timiș va finanța cu suma de aproximativ 510 mii euro. Centrul de Cultură și Artă în 2016 a avut o sută mii euro, iar pe acest an este 200 mii euro. “Separat de programul minimal, avem Agenda Culturală. Acordăm o atenție deosebită acțiunilor care se desfășoară pe Agenda Culturală. Domnul Negoiță a redus considerabil numărul de acțiuni desfășurate pe Agenda Culturală, de la câteva mii până la câteva sute pe an. Anul trecut am reușit să reducem până la șase sute de acțiuni, luând în considerare etapa a doua”, a mai spus Roxana Iliescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here