Bunuri în valoare de aproximativ 231.000 lei confiscate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad-I.T.P.F. Timişoara au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 231.000 lei, pe care un cetăţean român intenţiona să le introducă în România, fără documente legale.

Noaptea trecută la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând autoutilitara marca Ford Tranzit, înmatriculată în Bulgaria, un cetăţean român în vârsta de 36 ani, domiciliat pe raza judeţului Gorj.

În cadrul verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că în autoutilitara marca Ford Tranzit, se află diferite bunuri (9 biciclete profesionale, un motor de barcă marca Yamaha, precum şi diverse unelte pentru construcţii, electronice, seturi cuţite şi altele), pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Acesta a declarat că a cumpărat bunurile din Suedia, de la trei persoane necunoscute, contra sumei de 3.000 euro, fără a primi însă documente în acest sens. De asemenea, susnumitul a mai declarat că marfa achiziţionată din Suedia, intenţiona să o vândă pe teritoriul României.

Bunurile, în valoare de aproximativ 231.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, pentru încălcarea dispoziţiilor prevederilor art. 1 lit. e din Legea 12/1990 privind Protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here