În noaptea de 13 spre 14 martie 2024, la marginea localitatii Giroc, o stână a fost scena unui atac îngrozitor în care 30 oi şi câţiva zeci de miei au murit atacaţi de o haită de câini vagabonzi.

Marea majoritate a animalelor au sfârsit prin sufocare. Acest incident vine la doar o zi dupã ce alte 40 de ovine au fost descoperite decedate în circumstante similare, conform viceprimnarului Dan Vîrtosu.

Situaţia este cu atât mai delicată cu cât Primăria Giroc se confruntă cu absenţa unui serviciu propriu de ecarisaj, find nevoit sã colaboreze cu SC Danyflor SRL, a cărei activitate a fost suspendată la data de 19 februarie de către Directia Sanitar Veterinară Timiş.

„În ciuda eforturilor repetate din ultimul timp ale administraţiei locale, de a angaja operatori privaţi de ecarisaj din Timiş, aceste iniţiative s-au lovit de refuzuri, amplificând criza justificată a comunităţii .
Această tragedie evidentiază o problemă profundă şi prelungită, ce necesită o intervenţie rapidã şi coordonată a tuturor instituţiilor responsabile. Este imperativ sã se găsească soluţii urgente pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor, pentru a proteja atât animalele, cât şi membrii comunitätii”,
spune Dan Vîrtosu.

De altfel, din nou, azi, ca urmare a ultimelor două incidente, Primăria Giroc a informat toate institutiile cu atributiuni pentru a colabora si interveni de urgenţă în vederea stoprii acestor atacuri.

„Facem un apel insistent la populatie sã abordeze aceast situatie cu calm şi sã se abţină de la orice actiuni extreme împotriva animalelor făra stăpân. Totodată, invităm asociatiile de protectie a animalelor să colaboreze îndeaproape pentru a combate acest fenomen alarmant, care nu numai că a afectat comunitatea din Giroc, dar reprezintă o amenintare iminentă pentru orice altă localitate periurbană.
Este momentul pentru o actine concretă, pentru a pune capät acestei crize si pentru a creste siguranta si binele membrilor comunitätii noastre”
, a mai spus viceprimarul din Giroc.

Foto: giroceanul-chisozeanul.ro

Articolul precedentUniversitatea Politehnica Timișoara organizează cursuri gratuite de pregătire la informatică pentru elevi
Articolul următorPremiile Bibliotecii UPT, ediția a VI-a, în atmosferă de sărbătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.