Calin Dobra: ” Alianta Vestului nu poate atrage fonduri europene”

Alianța Vestului, formată din orașele Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea și Arad, a fost creată fără niciun rost. Cel puțin asta este părerea președintelui interimar al PSD Timiș, Călin Dobra, care susține că Alianța Vestului nu va putea accesa fonduri europene pe actualul ghid de finanțare.

Nu este rea o astfel de alianță pentru dezvoltarea locală și dezvoltarea regională. Dar în cadrul acestui protocol apare la un punct atragerea de fonduri europene. O astfel de alianță n-are nicio posibilitate să atragă fonduri europene pe actualul ghid de finanțare. A ieșit și comisarul european Corina Crețu, care a explicat foarte clar: nu sunt eligibili pentru atragerea fondurilor europene. Plus că Primăria Timișoara are disponibilă pe Programul Operațional Regional, pe axa 4 de mobilitate urbană, suma de 55 de milioane de euro, axă care se închide la 31 decembrie 2018, iar la momentul ăsta nu s-a depus niciun proiect. Până la a se concentra în a crea astfel de alianțe, Alianța Vestului pentru fonduri europene și pentru proiecte cum am văzut autostrada Timișoara – Belgrad, proiecte care sunt gestionate de către Guvern, prin Ministerul Transporturilor, proiecte internaționale pe care niciodată primăria sau un grup de primării nu au cum să le rezolve, nu pot decât să zic că este o alianță constituită într-un scop electoral”, a spus președintele interimar al PSD Timiș Călin Dobra.

Totodată, președintele interimar al PSD Timiș a mai precizat că i se pare interesant faptul că „la constituirea unei astfel de alianțe n-au atras primari de toate culorile politice, și nu doar cei patru primari peneliști„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here