Calin Dobra cauta solutii pentru combaterea ambroziei

Ambrozia și-a intrat în „drepturi”, iar timișenii au probleme cu alergia produsă de această plantă. În acest moment, Consiliul Județean Timiș nu poate să facă nimic în privința ambroziei crescută pe terenul privat al oamenilor. Președintele Călin Dobra spune că va prezenta problema în comitetul pentru situații de urgență.

Consilierul PNL, Tiberiu Lelescu a cerut în ședința de Consiliu Județean să se facă o hotărâre prin care proprietarii din județ să își curețe terenurile. „Începând cu luna septembrie intră în acțiune o plantă invazivă, extrem de periculoasă pentru sănătatea locuitorilor județului Timiș. Este vorba de ambrozie. (…). Eu propun ca la nivel de județ să scoatem o hotărâre vis-a-vi de modul în care sunt lăsate aceaste terenuri care sunt invadate de ambrozie. Sunt multe terenuri arabile care sunt proprietatea unor cetățeni, care nu sunt curățate, iar pentru asta sigur că trebuie anunțată Portecția Mediului, trebuie formulată o hotărâre prin care această specie să nu mai afecteze sănătatea celor din județ”,, a spus miercuri, 30 august consilierul județean PNL, Tiberiu Lelescu.

Președintele CJT, Călin Dobra spune că administrația județeană poate interveni doar pe domeniul public al județului, dar se va cauta o modalitate pentru rezolvarea acestei probleme. „Din punct de vedere a CJ avem posibilitatea legală de a interveni doar pe domeniul public al județului Timiș, responsabilitatea este a unităților administrativ teritoriale și au pârghiile în mod special Poliția Locală de a amenda neîntreținerea terenurilor respective. Ținând cont de un fenomen foarte acut și drastic asupra sănătății, cred că vom putea face demersuri în comitetul situaților de urgență de a găsi o modalitate de lucru și de intervenție la nivel general pentru ceea ce înseamnă județul Timiș”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here