Călin Dobra: „Mai multe drumuri comunale intră în reparații prin PNDL”

Consiliul Județean Timiș a aprobat azi, în ședința extraordinară, includerea în Programul Național de Dezvoltare Locală a celor zece proiecte elaborate pe infrastructură rutieră. Printre acestea este vorba despre “Lărgirea la 4 benzi de circulație a DJ 592 Timișoara-Mosnița Nouă”; “Sporire capacitate de circulație pe DJ 609D: Centura de ocolire Timișoara-Aeroport”; “Asfaltare DJ 591C DN 6- Săcălaz, L= 5,015 km”; “Modernizare DJ 693 Seceani-Fibiș, L=8,5 km”, “Modernizare DJ 572 Lucăreț – Brestovăț – limita cu județul Arad”, “Asfaltare DJ 588B Rovinița Mare – Percosova – Gherman (13,5km)”, “Asfaltare DJ 592B Șipeț Folea (4,14 km)”, “Asfaltare DJ 593A Sânmartinu Sârbesc – Sânmartinu Maghiar (5,03 km)”, “Asfaltare DJ 609 Valea Lungă Română – Cliciova (5,0 km)”.

Potrivit președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, 10 milioane cincisute mii lei este suma primită de la Ministerul Dezvoltării, pentru repararea mai multor drumuri comunale.“Sume defalcate din T.V.A, pentru drumuri județene și drumuri comunale, dar am luat decizia ca întreaga sumă să mearga spre drumurile comunale pentru că la nivelul drumurilor județene încercăm să ne descurcăm din fonduri proprii și din fonduri guvernamentale. Această sumă a fost distribuită spre primăriile care au drumuri comunale. Nu toate primăriile au primit, pentru că sunt primării care nu au niciun kilometru de drum comunal, iar altele care au, de exemplu Topolovățu Mare, 40 km au primit sume mai mari pentru a fi ajutați în acest sens”, explică șeful Consiliului Județean Timiș.

În plus, Călin Dobra spune că un proiect important care se regăstește pe lista CJ este drumul Timișoara – Aeroport. Acesta  presupune lărgirea la patru benzi de la sensul giratoriu spre centură, până la Aeroport.

Și drumul Timișoara – Moșnița Nouă va fi lărgit la patru benzi, de la ieșirea din Timișoara, până la Moșnița Nouă. “De acum înainte există această hotărâre a CJ, va fi înaintat cu devizul general Ministerului Dezvoltării.Termenul limită de depunere a cererilor pentru finanțare este 17 martie. După această dată, Ministerul Dezvoltării va analiza toate propunerile de la nivelul județului Timiș la celelalte județe și vom aștepta ordinul ministrului pentru a vedea clar care din aceste drumuri vor fi aprobate la finanțare prin fonduri guvernamentale. În cazul în care nu vor obține fonduri, sunt prioritate către CJ”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here