Călugăr, sancționat de polițiștii locali! Ce a făcut?

0
34

Bărbatul îmbrăcat în călugăr, apelează frecvent la mila publicului strângând fonduri pentru un lăcaș de cult, spune el.

Acesta a fost depistat în cursul zilei de ieri pe str. Proclamația de la Timișoara, în fața Băncii Transilvania, când apela la mila publică. Agenții l-au verificat și au constatat că este vorba de un bărbat de 52 de ani, cu domiciliul în Bacău, și l-au amendat cu 500 lei pentru că nu avea aviz din partea Comisiei de Ordine Publică din cadrul Primăriei Timișoara și nici nu a putut prezenta aprobare din partea Mitropoliei Banatului pentru strângerea de fonduri pe raza municipiului Timișoara.

Atragem atenția că astfel de activități trebuie autorizate de Comisia de Ordine Publică din cadrul Primăriei și, în cazul persoanelor care fac aparțin lăcașelor de cult și strâng fonduri pentru biserici, din partea Mitropoliei. În caz contrar fapta este considerată cerșetorie și se sancționează conform prevederilor legale”, spun reprezentanții Poliției Locale.

Polițiștii locali au mai depistat cazuri în care persoane îmbrăcate în călugări strângeau fonduri în Timișoara, fiind aplicate de-a lungul timpului sancțiuni contravenționale.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here