Campania “COPIII FAC CE VĂD” derulată în școlile din Timișoara

Polițistii timișeni au desfășurat Campania “COPIII FAC CE VĂD”  pentru prevenirea violenței în instituțiile de învățământ, a absenteismului și a abandonului școlar. Astfel, în perioada octombrie – decembrie, beneficiari au fost peste 800 de elevi, cadre didactice și părinți.

În perioada 10 octombrie  – 02  decembrie,  polițistii Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat Campania  “COPIII FAC CE VĂD”, care s-a derulat în 10 instituții de învățământ gimnazial din Timișoara. Scopul acestei campanii a fost prevenirea violenței în instituțiile de învățământ, precum și a absenteismului și a abandonului școlar, ca efecte ale violenței în familie. Pentru promovarea mesajelor campaniei au fost realizate, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și Asociației Internaționale a Polițiștilor Secția Română – Regiunea 1 Timiș,  7700 de pliante, 300 de afișe și un roll-up, utilizate în timpul întâlnirilor cu grupurile țintă.

Beneficiari ai acestei campanii au fost 525 de elevi, 232 de cadre diactice și 63 de părinți.

foto-3

În cadrul întâlnirilor, au avut loc discuții interactive cu elevii, au fost difuzate materiale video informativ – preventive  și au fost date exemple din cazuistica poliției. Partenerii au prezentat elevilor, părinților și cadrelor didactice aspecte preventive de interes din aria proprie de activități,  precum traficul și consumul de droguri ca efect al violenței în familie, victimizarea în cazul traficului de persoane sau a pedofiliei ca efect al neglijării și abuzării copilului în familie, etc.

foto-1

Polițistii  au evidențiat importanța unui mediu familial sănătos, dar şi a unui comportament adecvat la şcoală şi în societate, aspecte care contribuie la menţinerea tinerilor în mediul educaţional şi, implicit, la scăderea criminalităţii.

Acțiunile au fost derulate cu sprijinul partenerilor: Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și Organizaţia ,,SALVAŢI COPIII” Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here