Aquatim S.A., Administrația Bazinală de Apă Banat, Fundația Aquatim și Librăriile Cărturești anunță lansarea ediției 2024 a campaniei de educație informală Sete de carte, adresată elevilor din ciclul de învățământ primar, ce urmărește încurajarea lecturii și formarea unui comportament responsabil față de mediu.

Campania, în prezent la a treia ediție, se desfășoară în perioada 1 martie-30 iunie și cuprinde șase ateliere de lectură și de scriere, găzduite de parteneri. Primul atelier are loc la Palatul Apelor, în data de 20 martie, cu participarea elevilor de la Liceul Teoretic Grigore Moisil. Următoarele activități, găzduite la Muzeul Apei, Centrul Aquapic și librăriile Cărturești din Timișoara, vor fi anunțate cu minim 10 zile în avans, prin canalele proprii ale organizatorilor (website, social media). Detalii complete se găsesc în Regulamentul campaniei, publicat pe www.aquatim.ro.

Elevii pot participa la atelierele Sete de carte cu clasa pe baza înscrierii făcute de cadrul didactic însoțitor. La fiecare atelier se organizează o tragere la sorți, la care participanții pot câștiga 3 vouchere, a câte 50 de lei, pentru achiziționarea de cărți din librăriile Cărturești. Premiile, în valoare totală de 900 de lei, sunt oferite de Fundația Aquatim. Toți participanții la ateliere vor primi cadouri surpriză.

Atelierele Sete de carte, coordonate de scriitoarea Ramona Miza, autor pentru copii, cuprind lectura activă a unei cărți, exerciții de scriere creativă și discuții pe marginea conținutului cărții și a tematicii de sustenabilitate. Activitățile sunt concepute să faciliteze transmiterea valorilor și atitudinilor, dezvoltarea gândirii critice, înțelegerea importanței apei pentru comunitate și a utilizării ei responsabile.

„Cărțile sunt esențiale desăvârșirii educației, așa cum apa este necesară pentru viață. Ne dorim să încurajăm copiii să citească, setea de carte înseamnă sete de cunoaștere, și odată deprinși cu această sete, copiii de acum pot deveni adulți conștienți și preocupați de ceea ce se întâmplă în jurul lor, în mediu și în societate”, spune Dr. ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim.

Articolul precedentITM, cu ochii pe firmele care desfăşoară activităţi de protecţie și gardă
Articolul următorUniversitatea Politehnica Timișoara a premiat căminele studențești campioane la consumul responsabil de energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.