Campanie națională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de protecţie și gardă, cod CAEN 8010.

În perioada 22 februarie – 1 martie 2024, ITM TIMIȘ, sub coordonarea Inspecţiei Muncii București, a desfăşurat campania națională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de protecţie şi garda, cod CAEN 8010.

Obiectivele campaniei au fost de identificare a angajatorilor care desfășoară activități de protecție și gardă, privind respectarea prevederilor legale care reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispozițiilor legale în materie, eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de remediere, precum și creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor din domeniul verificat în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM TIMIȘ au efectuat 43 de controale. Au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 de amenzi în valoare de 63.000 de lei şi 25 de avertismente. Au fost dispuse și 64 de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate în timpul controalelor care au vizat nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la timpul de muncă: nerespectarea prevederilor privind munca suplimentară, nerespectarea prevederilor legale privind munca în zile de repaus săptămânal; nerespectarea prevederile legale privind munca de noapte.

Articolul precedentSeminar de informare: Oportunități de finanțare AFIR 2023-2027
Articolul următorCampania „Sete de carte”, o nouă ediție pentru elevi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.