ADID Timiș dorește să informeze cetățenii zonei 3 Deta (Ciacova, Deta, Gătaia, Banloc, Birda, Denta, Ghilad, Giera, Jamu Mare, Jebel, Liebling, Livezile, Moravița, Pădureni, Tormac, Voiteg), că în perioada 06-27 iunie 2020 operatorul de salubrizare din zonă va derula o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase.

Cetățenii din această zonă vor putea depune deșeurile voluminoase și periculoase prin aport voluntar în punctele de colectare stabilite între operatorul de salubrizare și fiecare unitate administrativ teritorială din zona 3 Deta.

Deșeurile voluminoase: mobilier, covoare, saltele, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie, suporturi prosoape, lustre, tablouri, obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vasele de toaletă, carpete, preșuri, etc., obiecte mari de folosință precum: calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși, tocuri de geamuri și sticlă de geam.

Deșeurile periculoase: ambalaje care conțin reziduri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu substanțe periculoase, ambalaje metalice care conțin o matrică poroasă solidă formată din materiale periculoase ( ex: azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanți, materiale filtrate (inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte), materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase, baterii și acumulatori de plumb, mercur, alcaline sau baterii și acumulatori nesortate conținând aceste baterii, solvenți acizi, alcali, uleuiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, detegenți cu conținut de substanțe periculoase, butelii de gaz sub presiune ( inclusiv haloni), cu conținut de substanțe periculoase, deșeuri din lemn cu conținut de substanțe periculoase, pesticide, deșeuri de vopsele și lacuri cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodării până în momentul colectării și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

Nu se colectează deșeurile municipale, biodegradabile, vegetale, industriale (inclusiv cele rezultate din producție) construcții și demolări, echipamente electrice și electronice și ambalaje.

Articolul precedentDeputatul Alfred Simonis, către președintele Klaus Iohannis: Lăsați-ne și pe noi să putem să ne manifestăm mândria națională!
Articolul următorAm depășit pragul de 20.000 de cazuri de coronavirus, la nivel național! Aproape 200 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.