Campionatul liceelor la padel! Competiția sportivă e organizată în premieră națională, la Timișoara

La Timișoara anul școlar începe dinamic pentru liceeni, participând la o competiție sportivă organizată în premieră națională.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș lansează CAMPIONATUL LICEELOR @padelcenter, un eveniment sportiv în premieră națională, care se va desfășura pe durata întregului an școlar 2021 – 2022, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Padel Timișoara și Știri pentru copii. Competiția pune în joc premii substanțiale, în bani, în valoare de 15.000 RON.

Așa cum îi spune numele, evenimentul va urma toate principiile unui campionat sportiv, însă, are o componentă aparte. Liceenii participanți nu cunosc acest sport nou intrat în România, astfel că, pentru început, ei vor începe antrenamentele, alături de profesioniști internaționali în padel. Primele antrenamente au loc în acest weekend. Liceenii, dar și părinții sau prietenii lor sunt invitați să descopere cum se joacă padel.

„Miza noastră este să promovăm sportul la cel mai înalt nivel în rândul elevilor din județul Timiș și din Timișoara. Nu numai că îi invităm pe liceeni să descopere acest sport nou, padel, care e mai puțin cunoscut în România, fiind unul din cele mai noi sporturi la nivel mondial, ci le dăm șansa să se implice într-o competiție sportivă cu miză mare, la finalul căreia pot câștiga premii substanțiale. Credem că tinerii de azi au nevoie mai mult ca oricând să fie implicați în activități sportive care să îi ajute să se dezvolte armonios, iar alături de partenerii noștri îi invităm să practice această nouă ramură sportivă”, declară Marin Popescu, inspectorul general al ISJ Timiș.

„Există nenumărate motive pentru care merită descoperit padelul. Amintim câteva dintre acestea. Padelul este un sport dinamic caracterizat prin schimburi lungi de mingi și puncte spectaculoase. Natura competitivă a padelului în combinație cu caracterul său social face din padel o activitate plăcută și distractivă. Într-o partidă de padel se consumă aproximativ 600 de calorii. Studiile au demonstrat că acest sport este benefic atât pentru sănătatea fizică cât și pentru cea mentală a practicanților. Totodată, padelul ajută la dezvoltarea mobilității, a echilibrului, a vitezei, forței și a coordonarii”, arată reprezentanții Asociației Club Sportiv Padel Timișoara.

În vederea participării la CAMPIONATUL LICEELOR @padelcenter, liceenii din Timișoara și din județul Timiș au la dispoziție baza sportivă Padel Center pentru antrenamente gratuite, zilnic, între orele 10:00 și 16:00, pe toată durata anului școlar ce va începe în curând.

Primele antrenamente de padel încep în acest sfârșit de săptămână. În zilele de vineri, 20, și sâmbătă, 21 august, cunoscutul antrenor Rafael Eduardo Moreno de la Torre vine la Timișoara și susține, două zile de antrenamente-școală pentu liceeni și pentru toți cei care vor să descopere acest sport nou. În 2012, Rafael Eduardo Moreno de la Torre și-a obținut certificatul de instructor de padel de la Academia RFP Padel Plus și tot de atunci predă. El recomandă padelul deoarece este un sport foarte accesibil și poate fi savurat de jucătorii de toate nivelurile și vârstele.

Liceenii și toți cei interesați se pot programa la o sesiune de antrenament cu Rafael Eduardo Moreno de la Torre telefonic (0786450073) sau pe rețelele sociale ale bazei sportive Padel Center Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.