Campusul Colegiului Național Bănățean cumpărat de Primăria Timișoara

Veste bună pentru elevi și profesori! Municipalitatea timișoreană a cumpărat campusul Colegiului Național Bănățean.

Autoritățile locale au ajuns la un consens cu proprietarii clădirilor în care funcționează unitatea de învățământ. Este vorba despre reprezentanții Ordinului Călugărițelor de la Notre Dame din cadrul Episcopiei Romano-Catolice Timișoara.

duma-08

Valoarea totală a campusului Colegiului Bănățean este de 4,6 milioane euro. Contractul a fost semnat, iar timp de trei ani, municipalitatea va plăti suma eșalonat, trimestrial. În total, au fost achiziționate șase corpuri de clădire, plus terenul din curtea liceelor. Vorbim de o suprafata de 13.000 mp. “Am cumpărat Colegiul Bănățean. Ieri s-au finalizat negocierile cu Episcopia Romano-Catolică. Prețul de tranzacționare la care părțiele au convenit este de 4,6 milioane euro. Termenul de plată este de trei ani, cu rate trimestriale. Am reușit să ne înțelegem cu episcopia Romano-Catolică și începând de la proxima ședință de Consiliu Local, primăria va fi proprietarul acestui campus unde funcționează unul din cele mai prestigioase colegii din oraș”, transmite conducerea Primăriei Timișoara.

Reamintim, Primăria a investit în vară 300.000 lei pentru modernizarea Colegiului Bănățean. Pentru clădirile în care funcționează Colegiul Bănățean, municipalitatea a plătit lunar 15.000 de euro pentru chirie.

(Foto Sibir.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here