Când ziariștii lasă laptopurile și pixurile și intră pe teren să se joace…

…nu chiar fotbal, că e mult spus, dar să alerge după balon. Într-un meci deja de tradiție selecționata ziariștilor arădeni a întâlnit reprezentativa similară a Timișului pe frumoasa bază sportivă de la Șofronea.

Lotul arădenilor: Hamza Ioan – inițiatorul acestei acțiuni, omul care a organizat această confruntare, atât în teren, dar mai ales în cadrul celei de-a treia repriză, care a fost și cea mai importantă, Sfâra, Dănilă, Fuliaș, Coita, Vlăduț, Sârb, Herța, Hauț, Iovescu, Ciulei, Onișor, Filea, Olariu. Arbitru. N.Iacob. Plus Roland Balazs administrator stadion.

Lotul presei din Timișoara: Prisecaru – Păltinean, Rista, Neacșu, Râță, Stănescu, Gârlea, Todea, Lazăr, Bucur, Duțu, Ganea.

Jocul a avut un caracter pur amical, ambele echipe fiind în plină campanie de pregătire pentru startul din Cupa Presei, zona de Vest. Meciul s-a desfășurat pe durata a două reprize a câte 30 minute fiecare, oricum foarte mult pentru calitățile fizice a multora dintre cei prezenți. După o dispută atractivă, în care s-a pus accent pe construcție și demolare, timișorenii au condus ostilitățile, iar la final s-au impus meritat cu 2-1. Golurile au fost marcate de Bucur și Stănescu, ambii la aproape 40 de ani, fiind și cei mai tineri componenți ai echipei bănățene. De partea cealaltă, trupa lui Ion Hamza a avut o evoluție destul de bună, de multe ori trecând milimetric pe lângă gol!

Oricum a fost o întâlnire ce s-a ridicat la cote înalte, atât pe plan sportiv cât și cel distractiv, ocazie cu care s-a constatat că managerul dreapta Călin Păltinean are mari calități vocale făcând un duet deosebit cu Lucian -Pavarotti- de Arad…”De-ar fi mândra-n deal la cruce!!”.

Returul acestui meci va avea loc la Timișoara peste câteva săptămâni. Cele două selecționate s-au mai întâlnit de două ori și în pandemicul 2020, în fața tribunelor închise, bănățenii impunându-se tot cu 2-1 la Arad și 4-0 la Carani. Dar, ca întotdeauna nu contează scorul, asta e mai mult pentru orgoliu și patriotismul local, ci contează prietenia sinceră dintre oamenii din cele două orașe vestice și mai ales proba de rezistență de la repriza a treia.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here