S-a redeschis spitalul de campanie de pe Stadionul CFR! Autorităţile din Timiş se pregătesc pentru valul 4

Începând de astăzi s-a redeschis Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara amplasat pe Stadionul CFR din Timișoara. Acesta funcționează ca și secție externă de boli infecțioase a Spitalului Militar Timișoara, asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

„În contextul creșterii constante a numărului de cazuri și a numărului de persoane ce necesită spitalizare, s-a procedat la reoperaționalizarea acestui spital modular, fiind operaționalizate începând de astăzi cele 10 paturi în cadrul secției ATI și 10 paturi pe secția infecțioase, paturi non ATI. În funcție de evoluția pandemiei și de necesarul de paturi în spitale, SMMIT va reoperaționaliza și alte paturi non ATI, la nevoie putând să fie operaționalizate toate cele 54 de paturi non ATI existente”, spune prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth.

În momentul de faţă, în spitalele din Timiş sunt internaţi 58 de pacienţi COVID. Dintre aceştia, 16 sunt în stare gravă, la terapie intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here