Candidatul PMP la Primărie se prezintă în fața timișorenilor! (P)

Dragul meu prieten,

Numele meu este Alexandru Mutruc. Am 31 de ani, sunt căsătorit și am o fetiță de 1 an și 3 luni, Mara, după numele mamei mele Tamara. M-am născut în Republica Moldova, în Sofia, satul cu cele multe fântâni și cei mai mulți profesori și conferențiari universitari din Moldova, într-o familie simplă, modestă, tradițională cu părinți medici veterinari și doi frați mai mari ca mine. De mic am fost o fire independentă și la 14 ani am plecat în România, în Iași să fac liceul. După 4 ani de liceu, după ce am luat Bac-ul, am venit în 2008 în vizită la Timișoara la fratele meu, care era student aici la Medicină Veterinară. Îmi amintesc perfect momentul în care m-am îndrăgostit iremediabil de Timișoara: am fost pe stadion, pe Păltinișanu la un meci cu Poli Iași – am gustat atunci pentru prima dată spiritul Timișoarei și am decis, acolo, pe loc, să mă mut în Timișoara. Am început facultatea de construcții la Poli, și după numai un an, lângă mine a venit la Timișoara și prima mea dragoste, Martha, cea care între timp, mi-a devenit soție, tot moldoveancă, dar din Iași, și care m-a împlinit ca bărbat, făcându-mă și tată, când mi-a născut fiica, Mara, anul trecut în primăvară. Am pornit la drum împreună, doi tineri singuri, departe de familii, fără nici un sprijin… Doar prin muncă și prin forțele proprii am reușit să ne dezvoltăm și să ajungem ceea ce suntem astăzi.

Am intrat în politică în 2009, urmându-l pe Traian Băsescu, și am rămas consecvent și loial acelorași principii.

Am ales cinstea, loialitatea și cuvântul dat în defavoarea promisiunilor de evoluție rapidă – evoluție care ar fi venit la pachet cu migrarea spre partide mai mari – chiar dacă asta a însemnat să depun mai multă muncă și să duc mai multe bătălii pentru supraviețuirea pe scena politică.

Știu că sunt încă la început de drum. Sunt tânăr, dar asta nu e un lucru deloc rău. Am ambiții, am putere de muncă, am o viziune nouă în viață, viziune pe care o aplic și în politică și în administrație. În plus, toată lumea spune zi de zi că e nevoie de oameni noi, de oameni tineri în politică și în administrație… SUNT AICI PENTRU ASTA!

La 31 de ani sunt cel mai tânăr MINISTRU – SECRETAR DE STAT pe care l-a avut Timișul și am în față o promițătoare carieră politică și adminstrativă la București. Las deoparte cariera politică din capitală și VIN să candidez la primărie, în Timișoara, orașul care, pentru mine, de când m-am stabilit aici, mi-a devenit din casă –ACASĂ!

Nu îți voi înșira mai departe o listă interminabilă de proiecte și promisiuni cum fac, fără excepții, toți candidații.

În schimb, îmi iau angajamentul în fața ta că voi schimba în totalitate conceptul de transparență publică în cheltuirea banilor publici, adică a banilor tăi, în Timișoara.

De cele mai multe ori suspiciunile de corupție și chiar corupția are la bază lipsa de transparență și lipsa de informații. Să îți dau un simplu exemplu: primarii își permit să cumpere produse sau servicii la suprapreț sau să facă investiții inutile și fantasmagorice pentru simplu fapt că oamenii nu află prețurile la care se fac aceste achiziții, contractele fiind secretizate pentru publicul larg. (jurnaliștii, cel mult au acces anevoios la aceste contracte și cheltuieli prin cereri pe legea liberului acces la informații de interes public, la care se răspunde discreționar și incomplet de cele mai multe ori.)

POT SĂ SCHIMB ASTA PRIN SOLUȚII SIMPLE:

Toate contractele, toate achizițiile, toate plățile vor fi afișate pe site-ul Primăriei.

Voi trata banul public cu responsabilitate, cum face orice firmă sau orice cetățean responsabil cu banii familiei lui.

Nu voi plăti mai mult decât prețul pieței pentru un produs sau un serviciu, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori ACUM în primărie.

Nu voi face investiții inutile.

Schimb percepția profund greșită că primarul este stăpânul absolut al bugetului local și că poate cheltui oricât, oricum și pentru orice din banii tăi.

Ministru Secretar de Stat, Alexandru Mutruc – Primar Timișoara

Dacă crezi că ce vreau eu pentru Timișoara se potrivește cu viziunea ta despre cum trebuie să arate Timișoara sau dacă ai și alte propuneri, trimite-le pe www.alexandrumutruc.ro, pe email alexandru_mutruc@yahoo.com sau prin poștă la str. Dacilor, nr. 14, Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here