Caravana Metropolis revine la Timișoara. Șase proiecții în aer liber în Parul Rozelor

0
212

Cinefilii sunt invitați la proiecții în aer liber. Caravana Metropolis poposește zilele următoare la Timișoara. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Timişoara şi Caravana Metropolis.“Cinema în aer liber” este cel mai mare festival itinerant de film la Timişoara.

Cel mai mare ecran gonflabil din țară va fi montat în Parcul Rozelor, pentru șase proiecții speciale ale unor filme multipremiate. Totul se derulează în perioada 19-24 iulie. Caravana „Metropolis – Cinema în aer liber” a ajuns la cea de-a patra ediție. Timișoara deține, de altfel, și recordul pentru cel mai mare număr de spectatori la o astfel de proiecții, cu 3.000 de oameni care au venit într-o singură seară la film în aer liber.

În intervalul 19-24 iulie, de marți până duminică, vor fi proiectate, de la ora 21.30, șase filme de autor. Condițiile de vizionare vor fi foarte bune: un ecran gonflabil de 120 mp și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni. Filmele alese au câștigat, de-a lungul timpului, premii la importante festivaluri internaționale.

Biletul de intrare costă 10 lei, respectiv 5 lei pentru elevi și studenți și pot fi cumpărate din Parcul Rozelor, chiar înainte de proiecție.

Program

Marți, 19 iulie

Mustang (Turcia)

Regia: Deniz Gamze Erguven

Cu: Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan

Filmul a fost nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin și a avut premiera la Cannes în 2015.

Este începutul verii. Într-un sat din nordul Turciei, Lale și cele patru surori ale sale se întorc de la școală, jucându-se cu un grup de băieți. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecințe neprevăzute.

Miercuri, 20 iulie

Dincolo de calea ferată (România)

Regia: Cătălin Mitulescu

Cu: Alexandru Potocean, Ada Condeescu

Mențiune specială a juriului Karlovy Vary IFF

Radu se întoarce din Italia după o absență de un an și își găseşte soţia total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanța a creat neîncredere şi confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început.

Joi, 21 iulie

Daneza / The Danish Girl (Marea Britanie)

Regia: Tom Hooper

Cu: Eddie Redmayne, Alicia Vikander

Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur și la 5 premii BAFTA.

Este anul 1910, iar pictorița Gerda Gottlieb așteaptă un model. Acesta întârzie să apară, așa că Gerda îl roagă pe soțul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu știe că acest eveniment minor le va schimba viețile.

Vineri, 22 iulie

Fiul lui Saul / Son of Saul (Ungaria)

Regia: László Nemes

Cu: Urs Rechn, Levente Molnár

Filmul a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016

Saul Ausländer este un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timpul ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuieşte a fi propriul său fiu şi decide să îndeplinească o misiune imposibilă.

Sâmbătă, 23 iulie

Amy (Marea Britanie)

Regia: Asif Kapadia

Câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016

Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă care a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme.

Duminică, 24 iulie

Cloverfield 10

Regia: Dan Trachtenberg

Cu: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman

Michelle lasă totul în urmă – casă, iubit, inel de logodnă. Însă, curând, după un accident pe șosea, se trezește într-un buncăr subteran unde Howard o informează că a supraviețuit unui atac chimic, și că singurii alți supraviețuitori sunt el și acolitul său, Emmett.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here